Sammanfattning

Hej i värmen!

Nu var det ett litet tag sedan sist igen.. Mycket har väl inte hänt egentligen, har power-wörkat med första uppgiften i psykologin, lagt all fokus där. I helgen hann vi iallafall med lite kalas på bägge sidor. I lördags för Tobias' bror och i söndags var det både kala/morsdagsfirande hemma hos mina föräldrar. Vi fick grillat och marängsviss. Lilla Eloise fick lov att smaka lite glass. Konstigt nog var det poppis, haha;)
 
 Namnamnam!

Jag firade mitt livs andra morsdag! Tobias gjorde frukost och jag fick en Victoria Secret Body Mist av honom och Eloise:)
 
 Så sjukt god alltså!

Annars har vi njutit av det fina vädret. Vi har passat på att äta ute på vårat soldäck. Mys! I måndags gjorde jag väääääärldens godaste laxrätt som jag måste skryta om här såklart!
 
Lax med hoisinsås och kimchi! Maxis recept, borde finnas på deras hemsida för den intresserade.

Det var en liten recap just nu. Eloise ska få lite middag nu, sen kommer Tobbe & Lina hit och grillar lite:) Mys! <3
 
Vi hörs snart igen, lovar!
 
 

Fredagskväll

Soooooofffaaaaaan! Äntligen!
Alltså, vad har vi gjort idag? Dagen har gått i ett kör sedan jag kom hem från barnmorskan. Tobias tog ledigt resten av dagen så han var ute och klippte häcken och fixade och trixade. Jag städade härinne. Damma, dammsuga och torkade golven medans Eloise sov. Alltså VÄRMEN! När jag torkade golven.. Jag höll på att dö! Svetten rann som om jag tog världens pass på crosstrainern, jag var minsann inte långt ifrån att ta av mig allt och städa spritt språngande naken:P Jag har aldrig varit med om något liknade, blir man så sjukt varm när man är på smällen??
 
Iallafall.. Eloise sover nu och jag sitter i soffan och tänker göra nothing at all. Faktiskt.
Barnmorskan idag gick bra.. Dock besviken då min bm var sjuk, så jag fick en som jag aldrig träffat innan. Visst, hon var jättetrevlig, men det känns ju ändå bäst att ha den man brukar. Alla prover såg bra ut, men mitt sf-mått fortsätter att plana ut. Det är också en grej som gör att jag hade velat ha min bm, för alla mäter så olika. Och min sa från början att hon snålar med måtten, så därför kändes det inte så himla bra att mitt mått enligt denna bm endast ökat 1 ynka cm.. Får helt enkelt se vad de säger om två veckor om det växt mer då, annars kanske man skulle göra ett ul till för säkerhets skull för att se att bebisen växt sen då det senaste ultraljudet, you know what I mean?:)
 
Anywaaay, sammanfattning bm-besök;
 
Sf-mått: 29 cm
Hjärtslag: 146 slag/min
Vikt: +10,5 kg sen inskrivning

Hon kände hur bebisen låg i magen med:) Med huvudet nedåt visste jag redan (och känner, hjälp!) och den var näst intill fixerad redan! Något ruckbart huvud, men den är lååångt ner. Den vill ut alltså, haha;) Inte förrän om minst 3 veckor hoppas vi dock.
 
Men snälla, vilken novell detta blev, varför säger ni inte till? Ni har väl inte somnat än? Nej, nu går jag och skriver lite inköpslista. Veckohandling imorgon är det tänkt eftersom vi ska iväg på söndag.
Trevlig fredagskväll!
 
 Fredagsmys.. hittills, vi har chips och dippa som väntar, hohohohohoh;)
 

Fredag och schvooooollen

Wäääääääääää!

Så känner jag idag! Jag är varm, svullen och feeeeeet. Och det är jobbigt att vara feeeeeeet när det är varmt så ni förstår den onda cirkeln, huh?:P
 
Jag sitter just nu i soffan och väntar mest. Ska till barnmorskan vid 10 så Tobias kommer hem vid 9 och ska passa lilla fis-Eloise:) Och hon sitter just nu helt förtrollad till Disney Junior. Inte ett pip hör man från henne.
 
När jag kommer hem så blir det psykologi. Har ni inte hört den förut?;) Haha, men det slutade med att jag höll på lite med det igår, så nu är vi igång! Dock har jag huvudvärk IGEN! Tror det är denna kvava värme, puuuh! 
 
Men nog. Ska försöka göra mig iordning och få i mig lite frukost, för det har inte hänt än. Har städat i le kitchen nästan hela morgonen. För ni vet väl att det är fredagsstädning idag??
 
Tjockis i vecka 33+5.
 

HETT!

Det är fortfarande så hett, så hett..
Puh! Vår källare är sval och skön, sen kommer man upp här... KVavt! Lilla Eloise fick lägga sig i bara blöjan idag, hon är vårt lilla element den tjejen.
 
Som tur är så har vi massa rester från igår så att jag och Tobias slapp att laga mat. Kall mat med, hur perfa är inte det? Krämig pastasallad med kyckling. Kycklingen var filéer som fick vara i ugnen, och åh, så bra det blev:)
Det krämiga med salladen var gräddfil, crème fraiche, smulad fetaost och pesto. MUMS! Tobias älskade det!
 
 
Mitt nya beroende Loka Crush Päron i glaset :)

Slow-mooooo

Alltså, vad jag är seg idag!
Dagen har verkligen gått i slowmotion. Känner mig typ...onödig. Gör ingen nytta precis:P Tränat har jag inte gjort på hela veckan! DÅLIGT! Jag måste verkligen försöka hålla igång lite. Så, lite gnäll om det.
 
Vi har precis varit i affären och handlat lite mjölk och sådant. Lite fredagsmys kom också med. Och GLASS! det är HETT ute om ni missat det! Ville ha piggelin men de var slut såklart. Så jag tog ett packe Calippo och Tobias vanlig glass i förpackning. Mooooms!
Nu springer Tobias och Eloise omkring på soldäcket med en boll som Eloise tog idag på Maxi. Så Tobias köpte den, haha:P Han kan inte säga nej till sin lilla tjej, hon kan nog få med sig mycket hem i framtiden om man åker och handlar med pappsen:P
 
Jag sitter och dricker te. Ja, i den här värmen! Men jag har börjat med hallonbladste nu. The real deal, i lösvikt alltså. Påsteet är godare, men det är ju inte 100 % hallonblad heller, så inte så konstigt kanske. Lösviktet är helt ok, inte gott, inte äckligt. Så jag är positivt överraskad då de flesta säger att det är jätteäckligt!
 
 Köpt på Gerda's tehandel på Grand i Växjö.

Får se om lilla bebben kommer innan bf nudå:) I annat fall så är ju hallonbladen bra för livmoderns återhämtning efter förlossningen. Det verksamma ämnet i hallonblasteet är oxytocin som hjälper livmodern att dra ihop sig och så kan det göra att man blöder mindre efteråt. Vilket inte vore helt fel:P

Dagarna som flög förbi

Jamen hej.

Här var det glest med inlägg! Skyller på det fina vädret och att jag varit iväg hela tiden typ:P
I tisdags så träffade jag och Eloise Lina och vi lunchade på Ikea och åkte sen hem och bakade och gick runt med Eloise i trädgården så hon fick utforska lite:) Det tyckte hon var kul! Men jag tror hon gillade Ikea's köttbullar med mos mest. Hon åt av mitt och Linas mos med, haha;)
 
Hon är så sjukt duktig på att äta själv nu! Spiller typ ingenting.

Ja, sen var vi ju på gravidfotografering i Växjö. StudioE rättare sagt:) Vi for ut i Bokhultet och svepte in mig i vitt tyg och kvällssolen lyste så fint! Vi fick bilderna skickade till oss igår. Så fina! Hon är superduktig! Dock kan jag inte visa någon bild här än då vi inte beställt än, så bilderna är inte våra:) Men hon la ut 2 st igår på StudioE:s facebook-sida. Vi ska sitta ner ikväll och försöka välja bilder. Kommer inte bli lätt, alla var så fina!
 
Igår var även jag och Eloise i Växjö en runda och hälsade på Isabell och lilla Hilma. Hon är såå söööt! Vi njöt av solen, gick promenad, Eloise gungade och sen lunchade vi på deras balkong. En riktig mysdag!
 
 Sötnos! Hela tiden när hon gungade så sa hon "Wiiiiie!"

Japp, och idag har jag inget planerat! Skönt! Jag mår inte helt 100 om jag ska vara ärlig.. Ont i kroppen, slö och mensvärk.. Man har väl sådana dagar.. Borde arbeta med psykologin, men jag skjuter upp det hela tiden. det är jag ju rätt bra på..Blä! Skyller på att jag inte mår bra heller, mesigt! Ska försöka tagga till! BUUUU!!
 

Hej, jag lever!

Hejhej!

Haft fullt upp, uppdaterar mer imorgon:) Fotograferingen idag gick jättebra! Fick se lite bilder som såg jättefina ut, men imorgon ska vi få alla skickade på mailen och välja ut vilka vi vill ha, ska bli jättespännande!
 
Men jag ska faktiskt gå och sova nu direkt, jag är helt slut om kvällarna nuförtiden!
 
Men, tills vidare, my friends!

Psykologi

Hej måndag!

Dagen började tidigt för oss med en liten dam som bestämde sig för att ta morgon redan vid kl 6. Gäsp! Det var bara att upp och hoppa. Tobias sa åt mig att passa på att vila medans Eloise vilar, men gör jag det? Nej.
Jag håller på med psykologin. Första uppgiften låstes upp idag och ska vara inne om 2 veckor. Tunga frågor tycker jag. Nu kommer jag utmanas rejält! Intressant ämne, absolut, men väldigt mycket dra egna slutsatser, vad tror du och si och så. Men förhoppningsvis så går det på något sätt!
 
 
Iallafall så passar jag på att plugga nu eftersom pappa ringde innan och frågade om jag och Eloise ville möta upp dem på Ikea vid kl 13 och äta lunch. Absolutley! De kom hem från Italien igår och vill träffa fisgrisen:) De har visst köpt presenter med (pluuural, presenter, så sccccchpännande!).

Sååå! Snart får jag väl passa på att hoppa in i duschen så man blir liiite fräsch om man ska ut bland folk? Men först...mer psykologi.
 

Full helg..

Hej söndagskväll!

Helgen har varit rätt fullspäckad.. Igår var vi hos svärmor typ hela dagen och fikade, och senare på kvällen åt vi tacos. Mysmys!
 
Idag har liksom bara dagen runnit iväg. Storhandlat, plockat och dittan och dattan. Humöret denna helgen har varit lite siså också. Jag läste faktiskt tt runt dessa veckorna i graviditeten så flippar hormonerna lite och man blir tröttare igen. Oc det stämmer på mig! Som i fredags var jag så trött så att jag inte visste vart jag skulle bli av! Sjukt dedär..
 
Idag gick jag och bebisen också in i vecka 34. Tiden rinner på och det känns lite skrämmande. Jag har så mycket jag vill göra känner jag. Men gravidfotograferingen på tisdag är en bock på listan. Sen får vi se vad som hinns med.
 
Vår kväll ikväll avslutades med lite grillning. Tobias sa imorse att han var sugen på det så jag köpte hem lite när jag var i affären; Kött, majs, potatissallad och paprika. Och chilibearnaise, mums ja!
 
 
Det är så sjukt gott egentligen att slänga på lite vad som helst på grillen! det ska vi göra i sommar! Tomater, sparris, zucchini, halloumi, ja, vad som helst! Låt fantasin flöda med grillningen, mina vänner.
 
Nu ska jag ta ett glas Loka Crush (nya beroendet!) och njuuuuta av livet!

Bebisplagg

Fredag!

Idag är det dags för fotografering! Nervöst! Stå där och posa liksom:P
Men ja.
 
Jag har en riktig hormondipp nu.. Jag läste i min förra blogg att jag hade samma runt den här tiden i graviditeten. Jag känner mig nere, sur och tvär. Jag blev så arg på Tobias igår för världens minsta grej att jag gick och la mig redan vid kl 9. Hoho, så kan det vara. Och idag blev jag förbannad på han igen, men där får han skylla sig själv lite.. Han lämnade smulor och skit på diskbänk och i vasken och det är ju mysigt att börja städa köket det första man gör när man vaknar.
 
Köket är städat iallafall, nedanvåningen är dammsugad och skurad och jag har tvättat alla vita småsmå bebiskläder. Vilket är typ alla bebiskläder? Längtar tills jag får köpa lite andra färger;)
 
 
Och precis nu fick jag sms från fotografen som undrade om vi ska skjuta upp fotograferingen till nästa vecka istället, då vädret är grått och tråkigt.. Jag hade ju önskat att fotas utomhus, så hon hade lite idéer och vill gärna ha solljus. Jaja, det går ju också bra:) Jag vill ju ha fina bilder så det är bäst att lyssna på fotografen:D
 
Då får jag lite mer tid att ladda. Och bli tjockare;)
 
 

TUL

Godmorgon!

Igår glömde jag helt bort att uppdatera om ultraljudet, men vi var inte hemma förrän kl 18, och då var lillans farmor här (som passat henne) så vi pratade lite, nattade Eloise, och sen låg jag helt död på soffan resten av kvällen. Jag höll seriöst på att somna redan lite över åtta!
 
Men ultraljudet gick bra! Åhh, jag hade kunnat ligga där och titta på skärmen i flera timmar, men bebisen var (tyvärr?) sammarbetsvillig så ultraljudet tog typ bara 20 minuter. Man såg allt så tydligt nu! Näsa, näsborrar, pussmunen (sååå söt!), öron, och ögon som först var öppna sen stängde den dem:)
Men det såg ju väldigt trångt ut därinne nu om man jämför med när vi var där i vecka 15 resp. vecka 20 :P
 
Men allt såg jättebra ut! Bra med fostervatten och den växte på som den skulle. Beräknad vikt nu i vecka 33 var 1951 gram, vilket endast var -1,1 % från kurvan, alltså helt perfa! De får ligga mellan -22% och +22%, så den har ju god marginal:)
Bebisen hade redan vänt sig med huvudet nedåt, lååångt ner med huvudet också, så bm sa att det var väl antagligen därför som sf-måttet planat lite. Då blir det liksom mer plats däruppe.
 
Kön tog vi ju som sagt INTE reda på (det är väl inte lönt nu med endast 6-7 veckor kvar;) men vi såg ju lite själva som vi kan ha att spekulera med:) Men det är ju svårt också eftersom vi inte vet hur det ska se ut på ultraljud:P
Men spännande är det!:D

Gina Tricot

Hemklickat;
 
 
 
Hur snyggt? Älskar det mönstret! Det fanns ett par byxor också i det mönstret, men man får ju inte bli yr;) Även om jag vet att jag kommer köpa dem. Men gör det nog i affären så jag kan prova dem.
 
Alla dessa vårkläder! Fanns en massa härliga pasteller och fina klänningar, toppar, ja allt! MEN! Vi har ju än så länge en mage i vägen så jag får nog hålla mig ett litet tag till. Koftor och sådant går ju bra.
Nu befinner man sig i ett sånt mellanläge; det är nära förlossning och att återfå sin något sånär normala kropp, men just nu är man höggravid, så plagg sitter ju verkligen inte som det ska.
 
Vi tar en rejäl shoppingtur i sommar tycker jag:)

Onsdag

Onsdag! Som jag längtat!

Har sovit bra inatt, men drömt massa konstigt. Typ att vi missade ultraljudet och om fotograferingen på fredag och så. Så var vi på julbord också. Japp, i maj;)
 
Pigg är jag idag iallafall. Har städat lite och tränat lite. Följer ett speciellt styrkepass format för gravida som är bra för rygg, och bara på lite mer än en vecka har jag märkt skillnad *peppar, peppar*.
Eloise sover nu och jag har fått i mig lite frukost äntligen. Bovetegröt med hallon igen. Och järnberikad juice till. Alltså, såg den juicen i affären i söndags, att jag inte sett det innan? Kanon ju! En liten hjälpsam putt på järnavdelningen:P
 
 
 
Juicen är riktigt god! Minus är ju såklart att det är fruktkött i, men det är ju jag som är väldigt känslig mot det, så jag får skylla mig själv. Men det går bra att dricka ändå:)
 
Ultraljudet idag är inte förrän kl 16.30, så just nu är det en SEG väntan dit:P
 
Ha en bra onsdag!

Bakdag!

Idag hade jag och Lina en bakdag!

Vi bakade kärleksmums och scones, och grabbarna blev riktigt glada när de kom från jobbet. Åh, det blev så gott! Jag menar, scones liksom? Varför gör man inte det oftare?? Det går ju hyffsat snabbt och ingredienserna har man oftast hemma!
 
 Vi skippade kokos och körde på sött strössel.
 
 Våra fina scones!

Vi kör bakdag varje vecka nu, vi var ju bra på det;)
 
Men nu säger jag godnatt, jag är helt slut!
Sen har vi ju vårt ultraljud imorgon:)<3

BVC-kontroll.

Godmorgon, godförmiddag!

Dagen började tidigt idag. Tobias väckte mig innan han gick till jobbet och jag gick upp och gjorde mig iordning. Lilla sessan sov och sov, så henne fick jag till slut väcka så vi kunde äta frukost innan vi skulle till BVC.
 
Väl där så gick allt jättebra! Jag blir så stolt över min lilla tjej. Hon fick en leksakstelefon när vi kom, så under hela besöket satt hon med den vid örat och sa "Aaaajjåå". Och när sjuksköterskan kollade benen osv så skrattade hon:) Kittlig är hon, så söt:)
Hon väger nu 11,7 kg och är 81 cm lång. Mitt på kurvan ligger hon, och det ser jättebra ut!
 
Sen sprutan.. I armen den här gången. Då blev man lite ledsen, men med lite gos och bus med telefonen så blev det bra igen. Sen sa vi hejdå till sjuksköterskan och vår bvc-kontakt och åkte och handlade lite. Eloise satt och sjöng i vagnen, så hon verkade glömma sprutan rätt snabbt;)
 
Nu sover hon lite efter sin tuffa morgon, sen ska vi iväg och träffa Lina:)) Mysdag!
 
Mums med banan. Eller namnam som Eloise säger <3

Snart gooodnight!

Snart dags för sängen!

Kväll och eftermiddag har varit super! Tobbe & Lina kom hit och vi lagade mat tillsammans, spagetti och köttfärssås, hur gott är inte det liksom?? Sen åt vi på Tobias meeeeeegagoda fudge-brownie som han bakat. Så himla gooood så man döööör!
 
 Smask!

Efter de åkt hem så har det bara varit lugnt. Inget plugg eller nånting och det är himla skönt faktiskt! Psykologin drar inte igång på riktigt förrän om ett par dagar, så nu passar jag på att chiiiiiilla. Och virka klart bebisens filt:) Snart så är den klar med.
 
Men! Nu blir det faktiskt kudden! Vi ska vara på BVC redan kl 8.15 imorgon, gäsp!

1 1/2 år

Vår prinsessa blir hela 1 1/2 år idag!

Det är inte klokt..Tiden går så fort! För 1 år sedan satt vi och kunde inte fatta att vår bebis blev ett halvår, att hon blev så stor. Och nu är hon ju ännu större :)
 
 Vällingmys<3

Nu får du snart sluta växa! Fast först ska vi till BVC imorgon och kolla hur stor du blivit och ta nya sprutor. Lilla plutt! Hoppas det går bra. Och hoppas vi slipper biverkningar!
 
Älskade lilla tjej! Mamma & pappa älskar dig mest av allt! För evigt!

KLAR!

Wooo, betygssamtalet är klart!

Jag var så nervös att jag höll på att skita ner mig! Och svettades som en gris gjorde jag med:P
Men läraren var jättetrevlig! Och hon frågade mig om labbarna jag gjort och lite så vilket jag kunde bra! Och även delen om kroppen. Sen frågade hon lite om kemin om hur bindningarna i jonföreningar m.m såg ut och där blev jag lite osäker. Dels för att jag tyckte kemin var hrmm.. tråkigast (förlåt!) och dels för att det var det jag läste om först, alltså för typ 13 veckor sedan! Men med lite hjälp kom jag på det.
Hon tyckte jag hade gjort bra ifrån mig i kursen så jag är godkänd och klar!! Naturkunskap B är klart!

Och det är ännu ett steg i rätt riktning. Nu taggar vi om till Psykologin som börjar idag. Det ska bli intressant:)
 
Trevlig måndag på er!

Plugg-paus

Godkväll!

Dagen har i stort sett bestått av plugg, bortsett från småpauser här och där, och så klart en liten sötnos som distraherar en ibland. Men jag har försökt fokusera så mycket som möjligt!
 
 
Nu tar jag en liten blogg-och facebook paus och tjuvtittar lite på tv:n. "Eat, pray, love" med Julia Roberts går visst på 3:an. Vi började se den en gång men så aldrig klart. Kommer absolut inte göra det nu heller då den är rätt lång och jag börjar bli trött:P
Men småtittar lite med mitt te gör jag nog en stund innan jag sätter nosen i böckerna igen.

Eurovision

Söndag!

Seg är man eftersom kvällen blev sen igår. Men eftersom det var för Eurovision så var det ju lätt värt det;) Vi hade det jättetrevligt med våra vänner:) Vi åt tacos och umgicks och satt såklart och tittade på ESC. Hur bra gick det inte för Sanna? Så himla roligt! Jag hann ju bli helt i extas när vi ledde i början;) Synd att vi inte vann, det hade varit roligt att vinna så tätt, både 2012 och 2014:D
 
 
 
Tack för en trevlig kväll!!:)

Idag har vi inga större planer.. Jag pluggar lite på min Nk inför betygssamtalet imorgon.. Jag är så nervös! Jag vill bara ha det överstökat och veta att jag är KLAR med naturkunskapen. Sen är det bara att tuta och köra med de andra kurserna.
 
Ett, två, tre KÖR!
 
 
 
 

Morgonstund har guld i mun

Åhh, underbara lördagsmorgon!

Vi har ett stycke Eloise som sov till kl 8 idag och sitter nu med Tobias och äter gröt. Jag håller också på att käka gröt, men en liten specialare; Bovetegröt med chiafrön och hallon. Utlåtande? Gott! Har aldrig testat boveteflingor innan, men det var helt okej! Men man måste nog vara en grötmänniska för att gilla det.
 
 
Koka bara 1 dl boveteflingor, knappt 1 msk chiafrön med 2,5 dl vatten. Ha gärna i kanel också. Mums!

Annars har vi inga planer för dagen fram tills ca kl 16 då våra Eurovision-gäster kommer. Ska bli riktigt roligt!:)
Och igårkväll var Tobbe och Lina här och åt pizza och tittade på finalen av "Let's Dance". Jag tycker tyvärr fel person vann. Visst, Benjamin är jätteduktig, men det har han varit från början, alltså långt innan programmet. Steffo tycker jag har utvecklats mest, så enligt mig så förtjänade han att vinna:) Men, what you gonna do about it?
 
Men nu ska jag äta upp här, sen börja göra mig iordning lite så denna dagen börjar.
 
Trevlig lördag!

Slutprov

Nu är det fredagsmyyyyyys!

Jag har dammsugat och skurat nu i vanlig ordning, och jag har gjort slutprovet på Naturkunskapen! Galet! Det är bara betygsamtal kvar, och det är på måndag. Det är jag mest nervös över! Man måste vara väl förberedd. Läraren kan ställa vilken fråga som helst. Usch, jag hatar sådant, jag får lätt black-out när jag är put on the spot sådär.
 
Men slutprovet då? Jo, det gick nog rätt bra.. Första frågorna gick okej, men sista.. puuuh! Hade bara en timme på mig med, så när jag väl var vid den frågan så var det 10 minuter kvar.. Stress! Ett svar fick jag fram, men om det är rätt får tiden utvisa.
 Plugg plugg, alla veckor är gröna nu, allt är klart utom betygsamtalet:)

På måndag påbörjar jag Psykologin. Fick hem boken idag. Det ska blir riktigt intressant, jag hoppas bara det går bra.
Sen så måste jag förklara för läraren om läget;) Kursen tar slut den 7/7 och ja...5/7 är ju bebis beräknad. Får säga till att om någon uppgift missas utan någon förklaring så kan det vara för att jag är och föder barn.
 
För det är väl en giltig anledning isåfall?;)

Bm-besök vecka 31+5!

Hej, mitt på dagen!

Jag hade öppnat upp bloggen imorse för att skriva ett inlägg, men precis då ringde pappa. De är påväg till Italien nu, knappt avis! Sen fick jag slänga i mig frukosten som förövrigt bestod av chiagröt med hallon, mums!
 
 
Sen blev det bråttom till barnmorskan. Järnvärdet hade sjunkit, blä! Menmen, ju längre in i graviditeten man går, desto mer blod har man i kroppen så det blir lite utspätt eller vad man ska säga.. Iallafall såg det fortfarande bra ut, meeeeen. Mer blodkorv åt folket liksom.
 
Annars såg besöket ut såhär;
Hjärtljud: 140 slag/min
Sf-mått: 27 cm
Vikt: +0,8 kg, har sammanlagt gått upp nästan 9 kg nu.
 
Såååå...mitt sf-mått.. Min kurva hade planat ut så de bokade in ett tillväxtultraljud på onsdag för att kolla att bebisen växer som den ska. Det är nog ingen fara, men bra att de kollar. Mitt sf-mått var ju litet med Eloise med, men hon höll sin kurva, här har den som sagt planat lite.
 
Men vi får iallafall se bebisen igen:) Jag som sa nu i veckan att det kändes lite sorgligt att man gjort sitt livs sista ultraljud, det är så mysigt<3
 

Rubrik

Så har denna dagen också lyckats passera.

Jag har varit som en zombie idag! Seriöst, är det för att jag skippade kaffe imorse?? Är man så beroende?
Blä!
Jag fick ta mig i kragen iallafall.. Jag har bakat bröd idag, sjukt gott blev det *skryt skryt*.
 
 
 
Än en gång tog det ca 20 år att ladda upp bilder? What's up with that? 
Aja, jag har hunnit plugga lite Nk istället, vilket jag tänker fortsätta med nu eftersom jag tappade tråden helt.. Typiskt, eller hur?
 
Oja. Men vet ni vad? Imorgon är det barnmorskebesök! På exakt samma dag som med Eloise, vecka 31+5! Så det ska blir riktigt kul att jämföra de båda besöken.
Och hoppas järnvärdet fortfarande är på topp så jag slipper dedär omöjligt-att-skita-tabletterna.. Ehhh, jag menar järntabletterna;)
 
 

Godmorgon torsdag!

Så var det torsdag!

Jag vaknade tidigt, redan halv 7....blä! Jag sover inte mycket nuförtiden. Det var längesedan jag sov till typ..8. Kroppen har ställt om sig helt och hållet.
Lillan vaknade vid 7, så det passade ju ändå bra att jag var uppe.
Just nu, 2 timmar efter jag vaknat, så känner jag mig helt halvdöd! Vet ni varför? Jag hoppade över kaffet idag! Jag är lite nervös, tänk så får jag huvudvärk och allt detdär:P Jag tror ändå kroppen är van vid dendär koppen varje morgon.
Jag skulle vilja sluta med det nu såhär sista tiden av graviditeten. Visst, jag kanske skulle gjort detta redan i början av graviditeten;) Men jag har ju inte druckigt megamycket, en kopp varje morgon utspätt med en massa varm mjölk.
 
Anyway, så köpte jag ju ett lösviktste i Gerda's Tehandel på Grand i tisdags; Spirulina.
Några vet kanske att Spirulina=alger. Men så farligt är det inte. Jag har hört att detta teet är bra när man är preggers då det är ett vitt te och innehåller inget tein (Teet's koffein) och att det ska vara gott. Och det var det! Jättegott!! Bland det godaste jag druckit! Koffein hämmar ju kroppens järnupptag, därav denna idé att sluta upp med detdära:)
 
Men testa det, supergott! Om 3 veckor sadlar jag över till Hallonbladste ;)
 
 
 
 

Kväller

Men suck, vad gör jag om dagarna?

Busy, busy typ.. Har tvättat hela dagen, dammsugit och sånt där.. Men det låter ju egentligen inte så mycket, ändå sitter jag här och har så oooooont i rygg och höfter efter all aktivitet:P Jag fortsätter med mina pass på crossen med, 3 gånger i veckan i "normal" takt. Man ska ju inte överanstränga sig alltför mycket. Men min barnmorska sa att det är bra om jag fortsätter vara aktiv om jag varit det innan!
 
Annars idag då? Tjaa, Eloise fick äta middag själv idag och hon var så duktig! Lite dum mat bara som trillade av skeden så lätt, och man kan ju inte fortsätta äta förrän allt är upplockat;) Pedant liten dam:P
 
Gott!

Vi åt köttfärsrisotto med lillans favvisar majs & ärtor:
 
 
Och det tog ca 10 år att ladda upp dessa bilder (sega blogg.se.....) så nu måste jag helt abrupt avsluta här och gå och lägga mig för jag är helt slut!
 
Men vi hörs imorgon, eller hur?
 
God natt!
 
 
 

Borta-dag

Godmorgon mitt i veckan!
 
Det blev lite tomt här igår, tyvärr:)
Jag och Eloise åkte iväg tidigt för att hämta upp Lina, Jonna & Sassa för att sedan dra en runda till Växjö för lite shopping! Kul! Men det enda jag kom hem med var te;) Jag kan vara jääääääättesugen på att shoppa kläder när man sitter härhemma, sen när man väl är iväg... tja, kläderna sitter ju inte som de ska just nu;) Jag får nog snällt vänta tills magen är borta, så kommer nog shoppingbegäret tillbaka.
 
Lunch på Grafitti blev det iallafall, jag har längtat efter deras kycklingsallad lääääääänge, mums!
 
 Det är ju såååå gott!
 
Väl hemma igen så blev det häng i soffan. Sjukt vad trött och slö man blir efter en shoppingtur, haha.
 
Sen missade ni väl inte Eurovision-kvalet igår? Sanna gick ju vidare. SKÖÖÖNT! Men att de sa Sverige näst sist gillade jag inte! Det blev nästan en tidig förlossning härhemma så nervös jag blev;)
Inte värre dock än 2011 då de sa Eric Saade sist.. Med tanke på Anna Bergendahls flopp året innan så var man extra nervös. Jag skrek över hela lägenheten, Tobias tyckte jag var helt galen.. ;)
 
Eurovision-mys på lördag! Längtar!!

Snart Goooooodnight!

Hej och hejdå!

Typ. Jag ska snart sova tänkte jag. 
Kvällen går också hittills bra, Eloise somnade direkt och har inte vaknat en gång. Dock vägrade hon middagen också, men åt sin välling innan läggdags, och det är ju alltid något. Bara att vänta ut denna matvägran.
 
Inget fel på min mat iallafall, idag gjorde jag baconpaj med broccoli och tomat och en spenatsallad till.
Skitgott! På grov pajbotten blir det annu godare med.
 
 
Mmmmm!

Nu; Sova!
 

I ett kör..

Ahhhh, sitta neeeeeer!
 
Dagen har verkligen gått i ett kör...När Eloise vaknat lite i åtta så åt vi frukost, sen blöjbyte och klädpåtagning. Efter det körde jag igång på en nappjakt (Var blir alla nappar av??) och gjorde soppa på nappar, flaskor, skedar osv. Baciller bort!
Så bäddade jag rent i hennes säng med, slängde kläder och allt hon använt i tvätten. Haha, Tobias tyckte det verkade som om vi haft värsta magsjuke-epidemin här. Nä, men det känns skönt att ha allt rent!
 
 
Sen har jag hunnit med att dammsuga och fixa lunch och lite så... Hon är fortfarande lite kinkig med maten, men hon äter lite iallafall.. Hon har lite irritationshosta kvar, men inte så farligt.
Jag har lite ont i halsen nu, så stackaren har ju säkert haft det med. Snuttan! Hon kan ju inte berätta det.
 
Nu hoppas jag vi slipper sådant här skit på ett tag! Det lär väl bli en del sen när hon börjar dagis.. Tyvärr!

Måndagspigg!

 God tidig morgon därute!

Jag vaknade samtidigt som Tobias klocka för ovanlighetens skull. Så vi har varit uppe en stund. Men nu har han gått till jobbet och jag sitter med kaffet i soffan.
Eloise sover. Hon har sovit hela natten utan att hosta! Så skönt för henne! Hon har ju inte kunnat sova ordentligt sedan i torsdags och man har sett på henne att det har påverkat henne. Små, små trötta ögon.
Får se hur hon är när hon vaknar.. Är snoret och hostan borta så ska jag koka alla nappar, flaskor och muggar så de dumma bacillerna försvinner!
 
Så jag hoppas på en utsövd och pigg sessa sen när hon vaknar. Tills dess så ska jag dricka upp mitt kaffe och plugga lite till slutprovet på fredag! Shit pommes...!
 
 Favoriten; Kaffe med skummad varm mjölk. Perfekt för oss som egentligen är jättesåld på endast kaffe.. ;)

Söndag hos oss.

Söndag igen!

Eloise är litelite bättre idag. Piggare och inte så hostig. Man märker ju att hon fortfarande är lite medtagen, då hon hellre sitter och gosar än röja runder.
Inatt hostade hon några gånger. Vaknade till ibland, me somnade om så fort hon fick nappen. Imorse vaknade hon vid halv 8 och vi tog in henne till oss. Där somnade hon faktiskt om en halvtimme till. Bara där märker man att hon inte är kry.
 
Jag körde och veckohandlade själv. Tobias fick vara hemma med lillan så hon kunde kurera sig ordentligt.
Det kändes jättekonstigt att handla själv! Om inte annat så gick det väldigt fort;) Och nu hr vi mat så vi klarar oss en vecka till. Det var ju inte så mycket som behövdes tack vre stooooorhandlingen förra veckan. Men ni vet, frukt, mjölk o.d.
 
 
Fling-familjen? Tobias älskar Corn Flakes och jag Special K.

Och jag köpte hem lite baksaker så Tobias kan göra sin goda Fudge-brownie med havssalt. den är så sjukligt goooooooood! Jag resonerade så att jag får passa på medans jag äter för 2, hahaha!

Snor, host, nys..

Usch, usch, usch!

Vår lilla hjälte har precis lagt sig för natten och jag hoppas så att hon får sova ordentligt. Hon har varit jättesnorig och hostig, men så glad mellan varven. Ingen feber som tur är.
Vi åkte ju hem till mamma och pappa på grillat. De ska ju iväg till Toscana snart så de ville ju träffa lillan innan dess. Sen skulle jag och Tobias titta ut en tapet till vårt sovrum med. Vi hittade en skitsnygg, men mer om det sen.. :)
 
 Himla söt i pippilottor är hon ju, vårt lilla hjärta..

Usch, innan hon skulle sova så sög vi hennes näsa och gav henne nässpray.. Hon hatar det, såklart! Man känner sig så taskig! Men förhoppnigsvis så gör det att hon får sova ostört... Vi håller tummarna iallafall.
 
Jag önskar bara att den dumma hostan gav med sig!

Pingu

Åh, drömmen!

Sedan Vi väntade Eloise har jag suktat efter en Pingu babysitter. Det blev dock aldrig så att vi köpte den, dels för alla andra tusen saker man köper när man väntar första barnet, och dels för att att vi fick en babysitter som mitt lilla kusinbarn haft.
 
Den gick dock sönder i flytten till vårt fina hus, no biggie eftersom Eloise ändå inte använde den längre.
 
Men det var ju lite bra för nu fick jag en excuse att beställa en Pingu babysitter! Bra va? 
Hade vi inte redan köpt ett babygym i Ullared så hade det nog blivit ett Pingu där med;)
 
 Så himla söt!

Ja, dessa bebisinköp. Nu har vi sängen kvar och lite täcke o.s.v till den. Sen kan bebisen få komma.
 
Eller ja, vänta iallafall 5 veckor till, lillbebbe så du hinner jäsa färdigt:)
 

Sluuuuuut..

Städningen är klar. Vid den här tiden brukar jag då sitta i soffan medans Eloise vilar middag.
Jag sitter i soffan, men Eloise vilar inte middag..
Hon sov bara 10 minuter i förmiddags med. Hon har ingen feber idag, tempen ligger stabilt på 37.3, men hon nyser och hostar och nyser och hostar.. Så hon kan ju inte sova! Frustrerande! Både för henne och oss. Jag vet inte hur man hanterar sjuka barn, hon har ju aldrig varit sjuk!
 
Så himla typiskt... Jag lovar att det är för att jag i onsdags satt och fyllde i lite i hennes "Mina första år"-bok, där det på ett ställe stod "Sjukdomar jag haft". Jag har inte skrivit där innan. Eftersom hon inte varit så gammal. Men i onsdags...så skrev jag att "Hon har aldrig varit sjuk förutom lite feber efter vaccination, och feber en kväll i höstas som gick över på morgonen, lilla superhjälten."
Jinxade jag det?
 
Förlåt isåfall, det var inte meningen :'(

I rullning igen då

Happy Friday!
Solen skiner, fåglar kvittrar och jag har sovit som en prinsessa! Nästan, något toabesök och någon uppvakning, men det får man liksom räkna med:)
Eloise sov länge idag, så jag kunde sitta och dricka kaffe i godan ro, vilket kan vara guld värt ibland. Och när sessan vaknade så satt vi och myste läääääänge i soffan. Och det är minsann ännu mer guld värt!
 
Jag har annars hunnit dammtorka Eloises rum och tagit ett styrketräningspass. Eloise vilar nu så jag äter en seeeeeeeeeeen och tråkig frukost. Flingor liksom, big woop..
 
 
När den lilla vaknat får jag väl ta itu med nedanvåningen. Dammsuga och torka golv. Sen är det väl nästan lunchdags för oss alla. Tobias kommer ju hem då och äter:)
 
Sen sista rycket! Dammsuga och skura här uppe, SEN! Är det fredag!
Och imorgon blir det grillning hos kära mor och far. Och tapet-tittning. Sovrummet ska nu i maj äntligen få sig ett ryck.
Vi ska bara komma överens om en fondtapet med...just det.

Söndag! Eller nej, vänta lite..

Söndagskänsla idag. Någon mer?

Vi har gått lite på halvfart idag. Eloise hade lite feber igårkväll, och då sover man ju hos mamma och pappa, eller hur? Men då sover inte mamman så bra för det är så ovant;) Så jag har varit rätt seg idag.
Eloises feber var borta imorse iallafall. Kanske tänder? Who knows..
 
Till middag idag så lagade vi en ny favorit; Egna köttbullar i stark sås med färsk pasta.
Så gott! Riktig söndagsmiddag! Men så var det ju inte söndag;)
 
 Mums!

Det var poppis hos en annan med;
 
 
Hon åt jättebra! Hon är så duktig när hon äter själv, min lilla tös<3
 
Jag har intagit soffläge äntligen denna kväll. Jag har innan hunnit dammtorka möblerna i huset, utom Eloises rum, de får jag ta imorgon. Sen har jag tränat med. Höggravid och crosstrainer, funkar ännu:)
 
Nu laddar vi för fredag imorgon:) Lina, vill ni komma hit på chips & dipp imorgonkväll?:D
Puss!

Comfy dressy pants

Älskar mina nya byxor från Lindex!
 

Bekväma, svarta finbyxor, passar till allt! det bästa är att det är resår i midjan, så de passar nu och de kommer passa sen när ungen är ute och jag har degmage;) Detta är stl S och sitter kanon! De finns i leopardmönster också och även ett annat svart-vitt mönster.. De är inte riktigt leopard, vet faktiskt inte hur jag ska förklara dem. Giraff?:P
199:- på Lindex, det har man alltid råd med :)