Snart

Snart ska jag ta detta på allvar igen. Måste bara hitta inspiration. Och kämpa igenom sista uppgiften på psykologin.

Visste ni att jag nu har anmält mig till högskoleprovet? I oktober är det dags!

Visdomsord

Det är inte lätt när det är svårt.. #word

Här ligger jag

Lilla Liv chillar i soffan efter en dag med bvc besök med läkarundersökning. 4385 g och 55 cm, varför växer min bebis så fort?? Annars vart det en stor ok-stämpel i rumpan på den lilla damen. Grym chey.




Sensommarregn

Hur mysigt är det inte med lite regn då?? Är jag konstig som längtar till hösten? Och juuuuul såklart! Men mer om det senare.

Jag fick till slut tag på familjerättsdamen. Och fick tid på torsdag, kanon ju! En to do avbockad. Andra to do'n var att ringa prästen om dop så det gjorde Tobias. Och han var iväg så han kunde inte datum utantill så han skulle höra av sig i veckan.
Nästan check.

Sen så var jag och Livan ute på en pw. 5 km blev det bara men tösen skulle ju käka med:) snart blir det den vanliga 7 km rundan, men var sak har sin tid:)



Och imorgon är det ett besök på bvc igen:)) Jag tror bestämt att lilltjejen spräcker 4 kg gränsen nu!

Men suck!

Precis som förra gången så är det ju himla problem med att få tag på familjerätten här i Älmhult.. den här gången blir det mer stressigt för jag har fått vänta medans de hade semester och nu tutar det upptaget heeeeela tiden!

De där faderskapspapperna måste skrivas på innan vi skickar in namnlapparna till skatteverket så att Liv får ha Tobias efternamn. Annars godkänns inte det och vi får en Hansson och en Karlsson unge. Pff! Synd att vi aldrig gifte oss för då behöver man inte skriva på faderskapspapper. För då är man automatiskt pappan.

Så det kvittar att jag och Tobias varit tillsammans i snart 7 år..

Så, färdiggnällt! Nu ska jag testa ringa igen. Wish me luck, eller whatever.

Trött!

Hackig sömn inatt. Liv som brukar käka en gång per natt var hungrig och vaknat tre gånger. Med tanke på att vi la oss vid elva och Eloise vaknade redan vid kl 6 så är jag tröööött!
Eloise uppvak är mitt fel.. snubblade och small till i trappan, suck!

Hoppas Liv gör som sin syster och börjar sova hela nätter vid 2 månader.. fast jag kanske jinxar det nu?

Skitsamma, jag är trött, barnen vilar nu, men då måste jag passa på att plugga på psykologin. Hårt liv.

Bjuder på en såndär selfie. Inte ofta det händer, huh?




Kväääääll

Gäsp!

Nu får det väl snart vara dags för sängen tycker jag. Mams och paps var ju här innan och åt pizza och massa annat god shit. Och såklart bus med barnbarnen. Ja mest med den stora då, Liv får hänga med om nått år;)

Liv sover här bredvid nu. Hon får väl snart vakna för kvällsmål tycker jag. Sitter och slöar framför "Nanny" och gör ingen nytta. Tobias kollar på "24" på sin platta och hörlurar och är helt okontaktbar.

Imorgon tänkte jag satsa på ett varv i Tångarne. En runda på 6 km. Så en pw med barnvagnen då? Men först vill jag sova. Typ nu.




Pizza-lördag!

Alltså, vi sitter i soffan och såsar och väntar på att stora tjejen ska vakna. Hon har sovit i snart två timmar nu. I och med dagis så har vi tagit bort en sovning, innan sov hon ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen, en timme i stöten. Nu blir det en längre tupplur efter lunch istället. Dock lite senare idag då vi var tvungna att handla innan.

Snart kommer nämligen mamsen och pappsen hit på pizzachipsgodis-kväll. Hur gött som helst!
Och jag preppade med ett pass på crossen imorse. Och kondisen börjar komma tillbaka nu efter allt barnafödande. Målet är ju att ha tappat alla preggokilon till oktober iallafall för då är det hög tid att testa brudklänningar! Redo för en omgång till, Lina?;)
Sen får jag bege mig till Malmö och testa med andra brudtärnan också.
Längtar knappt <3



Systrarna Hansson <3

Freeee...

....dag!

Jahopp, snart är det bara en vecka kvar tills Tobias börjar jobba! Whaaaaaat?
Själv ska jag vara med våra töser då. Det kommer nog gå bra:) Kanske lite kaos de morgnar Eloise ska till dagis;) Men sånt löser sig alltid!

Idag var Eloise 1 1/2 timme på dagiset själv! Tobias och de andra föräldrarna fick sitta i personalrummet. Jag och Liv stannade hemma. Men det hade gått jättebra! De hade haft fruktstund och Eloise åt en banan. Sen hade hon lekt jättebra och gått runt och pratat en massa sa fröknarna ;) Undra var hon fått det ifrån *host* svärmor *host*! Haha!

Nu sover bägge flickorna once again och när Eloise vaknat ska jag ta sista rycket med städningen. Sen blir det tacos ikväll hos svärmor och imorgonkväll blir det pizza med mina;)
Ett pass på crossen vore nog på sin plats sen:P idag hinner jag nog inte, men imorgon köttar vi!

Pow!



Minsta sömntutan<3

Dag 2

Dag 2 av inskolningen gick jättebra! Vi skulle sitta och titta på idag och låta barnen leka själva. Eloise byggde med duplo med en fröken en bra stund, sen pusslade hon lite. Hon var så duktig!
Imorgon ska vi lämna henne redan i hallen precis som om vi ska lämna henne en vanlig dagisdag. Sen får vi sitta i personalrummet nån timme. Läskigt! Men Eloise verkar trivas bra där :)

Snart ska jag till doktorn, men just nu har jag en sovande bebbe på magen. Och Eloise har precis vaknat från sina tupplur.


#selfie

Brud-pepp!

Det är mindre än ett år kvar tills vårt bröllop. Det ska verkligen hända! Snart!

Brudklänning ska man välja i tid, och jag längtar tills jag får testa en massa igen! Dock tänker jag vänta med provningen lite till.. en månad eller två. Jag har 4 graviditetskilon kvar. Visst, dessa kilon gör väl inte så mycket om jag hittar en klänning med snörning, då kan man pendla litegrann i vikt om man vill.
Tuffare blir det med knappar eller dragkedja ;)

Jaja, det löser sig på ett eller annat vis. All planering är i full gång och vi har precis bestämt solistens låtar! Hoppas hon gillar dem:))

Dagis

Hej! Idag for vi till dagis med vår stora tjej. Ååh, vad blödig jag är! Blir lipig av att tänka på det, hur stor hon blivit.
Hon hade en egen hylla, hängare, plats och pärm där det stod hennes namn. Och dagiset var jättefint verkligen. Och pedagogerna var väldigt trevliga och verkade proffsiga.
Eloise var så snäll. Lekte med leksakerna och pratade med pedagogerna på sitt lilla språk och tittade sig omkring. Hon verkade lite blyg och försiktig men verkade trivas. Hon ville hålla hand med fröknarna och gick ifrån oss utan problem. Inte ett dugg mammig/pappig. Så det blir nog bra. Jag tror att det är jag och Tobias som har det jobbigast med detta:P

Nu är Tobias och Eloise med svärmor i Växjö på Leos lekland. Jag och Liv stannade hemma för jag var tvungen att jobba lite med psykologin. Blä blä, längtar tills det är klart!



Dagistjej!

Pffff!

Aaaah, så sjukt trött på det här!!! Alltså, jag har konstant huvudvärk. Seriöst, 6 av 7 dagar har jag ont i huvudet. Och trycket över halsen blir värre, så jag ringde vårdcentralen för rådgivning... och fick en halvakut tid som hon kallade det på torsdag. Kuuuul. Jag börjar bli nervös för att de kommer vilja operera... jag vill inte! Men nånting är fel i kroppen, det känner jag. Inte bara huvudvärken och halsen, utan jag känner av mycket yrsel också.. hoppas att proverna ger svar!

Varsågod, ett gnällinlägg. Nu vill jag sova. Godnatt.

Eloises nya dojjor!

Adidas och hur söta/tuffa som helst!




Fränast på dagis kommer hon ju lätt vara, no doubt about it:)

Annoyed

Suck på detta! Skrev ett inlägg igår som inte publicerades..
Long story short, vi var i Växjö och shoppade. Hittade mycket fint till mig och flickorna, visar i senare inlägg.

Jag sitter med mitt addiction ; Power King. Beroenden är ju bra, inte sant? Nu när jag varken är preggo eller ammar så återupptar jag det.
Jag gissar att det kommer bli många PK när jag pluggar..



Dagis imorgon för storan! Spännande och läskigt.. jag ska planera hennes outfit tills imorgon, viktiga grejer detdär..

Kvaaaavt!

Hej i överdrivet kvava utomlandsvärmen!

Hörde ni åskan inatt/imorse? Ja, klockan var väl 5 och jag matade Liv och hörde vääääärldens smäll! Jag var störtsäker på att blixten slagit ner i trädgården! Våra fönster vibrerade seriöst av smällen. Livrädd var jag!
Sjukt var ju också att jag och Lina pratade om åska igår..
Ja, igår var vi hos Tobbe och Lina och hade det supertrevligt! Spelade kort och pratade, en perfect night helt enkelt:) Och imorgon ska de till Cypern! Lina bara lämnar mig! Kommer sakna dig, gumman:-*

Och Eloise är hemma igen! Min stora tös! Det var härligt att få krama henne efter att inte sett henne på ett dygn.

Nu sover bägge flickorna och Tobias solar på Soldäcket. Snart ska vi upp till svärmor och få mat:))




Löööööör....

Lördag eftermiddag. Redan! Fredagsstädningen blev lördagsstädning. Halvt iallafall, jag dammtorkade faktiskt igår.
Men inatt ska stora tösen sova hos sin mormor och morfar, så när Tobias körde och lämnade henne så passade jag på att dammsuga och skura både ovan och Nedanvåningen medans Liv sov. Så det har jag hållit på med idag.

Därför dagen bara flög iväg! Känns himla tomt utan Eloise, men mamma och pappa ville ha lite kvalitetstid med henne och Liv är ju fortfarande alldeles för liten. Men snart så;)
Annars då? Tjaa, tänkte passa på att dra ett pass på crossen med. Måste träna upp kondisen, sjukt vad den blir dålig efter förlossning..



"puss på lillsyrran! "


Kabooom!

Hormoner!
Ja, jag skyller fortfarande på det, men jag är störtsäker på att det tar tid för gravidhormonerna att lämna kroppen.

Jag är på pisshumör iallafall. Allt går fel idag känns det som. Huvudvärk och muffinsmage.

Sen har jag problem med halsen. Det är tungt att andas. Jag tror faktiskt att det är min förstorade sköldkörtel som stör mig. Blir struma värre efter varje graviditet tro?
För jag hade ju tur sist med värden som höll sig i schack. Tänk så blir det värre nu o jag blir asfet? Just my luck.
Det har jag fått för mig iallafall, så jag har tjurat om det hela dagen med.

Och Tobias är också sur för att det inte blev någon dipp. Så.... så roliga är vi ikväll.
Han sitter med surfplattan o kollar på Netflix. Och jag... är ledsen över att det bara är skit på tv...

godnatt!

Fredag morgon

God morgon i stugorna! Fredag idag och jag får verkligen tänka efter vilken dag det är! Allt flyter liksom ihop.

Eloise kollar på Disney och käkar frukt och Liv sliter i babygymmet. Och Tobias bajsar:P
Eloise går fram till Liv ibland och klappar på henne och säger "beeebbeee! " Sötfia!

Idag står städning på schemat som vanligt. Ska ta ett megaryck i köket tänkte jag. Vill ha nya grejer och göra vid, man blir ju så hemmablind efter ett tag.

Sen ska vi iväg och handla fredagsmys. Vad ska man haaa???