Kirurgen..

Igår hade jag en tid hos kirurgen i Ljungby. Detta i och med struman. Jag har fått åka lite hit och dit för att kolla upp grejer de skickat mig på och allt har sett bra ut, så jag förstod inte från början varför jag ens skulle dit. Men jaja.
Kommer tid. Anmäller mig i centralhallen. "Du får hem en faktura på 150:- om några dagar." Jaja, precis som jag brukar med alla dessa besök. (Undrar hur mycket jag lagt på min struma nu?).
Väntar i väntrummet en halvtimme. Blir inropad. Sitter i ett rum. Väntar lite till. In kommer farbror kirurgen. (Har en förstorad sköldkörtel, alltså en liten böld på halsen, därför skulle den kollas).
Han frågar om jag känner något besvär med den, varpå jag svarar "Nej, jag känner absolut ingenting, jag mår som jag alltid gjort."
Varpå han svarar att han redan nu kan säga att då kommer de inte göra något, då är det onödigt att operera, och jag håller med fullständigt. Hejdå. Var där 2 minuter.
 
Hallå? Kunde de inte sagt det i telefon? De undersökte mig inte ens? Jag blev smått irriterad att jag ska betala för sådant de bara kunde sagt via telefon. Och så har vi kört till Ljungby med liksom..
 
Aja, Tobias tröstade mig med mat på MAX, så jag blev rätt glad sen igen.
 
Och idag är det fredag, vilket för min del innebär plugg, städning och fredagsmys med vänner<3

Spagetti & köttfärssås- barnmatstyle

Igår lagade jag en av Eloises favoriter: Spagetti & köttfärssås. 
Bebisvänlig of course.
 
Det är en väldigt simpel rätt att laga, gör bara såhär:
 
Hacka en liten gul lök, riv 2-3 morötter, bryn med smör i en stekpanna med ca 400 g blandfärs tills färsen fått färg. I med ett paket krossade tomater och låt allt bli varmt. Jag kryddar med persilja och lite basilika. 
Blanda ihop köttfärssås och kokt spagetti och häll i rapsolja. Mixa med stavmixer och känn efter på konsistensen lite ifall eventuellt mer rapsolja behövs. Nästa gång ska jag nog även ha i lite mjölk eller grädde i köttfärsåsen.
 
Fördela i portionsburkar och frys in:) Mums, säger Eloise!
 
 

Interior

Testat, synat, ändrat.. Ja, så får man göra lite när man flyttat till nytt. Var ska allt vara? Ska den tavlan hänga där o.s.v.
 
Men nu börjar jag känna mig nöjd, bara av en tavelram och lite blommor som vi köpte igår.
 
 Vår trappa
 
Vår skänk i vardagsrummet.

 

Tisdagen som sprang förbi

Hej! Sitter och kollar på "Days of our lives" i vanlig ordning här, japp:)

Igår var en riktig myspys-dag. Jag och Eloise åkte till Älmhult och hem till Lina och hämtade upp henne, sen stack vi till IKEA och käkade och handlade lite blommor och jag en ram till vår fotoförstoring bl.a. Sen gick vi i byn en massa i affärerna. Jag hittade en täckjacka till Eloise faktiskt, till vintern. Och en mössa. Perfa! Sen en liten jumpsuit bara för att den var så söt, haha...typiskt mig;)
 
Lilla jumpsuiten...
 ...med volang på rumpen:D
 
 
Sen följde Lina med hem och stannade hela kvällen så vi kunde kolla på "Svenska Hollywoddfruar" tillsammans. Det, chips, dippa, godis och cola gjorde den perfekta tisdagskvällen, mmm.
 
Åh!

Inatt däremot har jag sovit som en kratta.. Och idag har jag sådan sjuk magonda så, blä! Kanske godiset? Haha, nej men jag vet inte.. springer på toan stup i kvarten iallafall, myyys! 
 
Over and out. Ni vill nog inte höra mer toa-snack, och jag slipper gärna prata om det;)

Zumba

Jo, det här med att träna..

Som ni vet så älskar jag att träna. Men att hålla på hemma, crosstrainer, powerwalk, löpning och den där 30 days shred som jag börjat med blir lite trist i längden. Det blir lätt att man skjuter upp det; "Njaaa, tar det imorgon".
 
Så.. Jag och Lina har anmält oss till Zumba! Här i Diö! Sjukt! Och i och med att zumban hålls här i lilla lilla Diö så är det sjuuukt billigt med, 250:- för 10 gånger. Så den 8 september börjar det och 10 söndagar framåt. Det ska bli jättekul att testa, jag har aldrig kört zumba innan. Sen så ska det bli gött att ha ett träningspass INPLANERAT varje vecka:P Jag vet inte, men det känns bättre då:P
 
Men jag fortsätter med mina pw:s och löpturer iallafall, för det går riktigt bra nu! Sist sprang jag 7 km på 43 min. Godkänt!
 
 

Till en liten flicka

Mamma har shoppat till dig, Eloise!

H&M har fått in jättefina kläder till små flickor. Höstkläder blev det. I storlek 80! Min stora tös. Hon har ju i och för sig bara precis påbörjat storlek 74, men jag tänkte att detta ska hon väl kunna ha när hon fyllt 1...om 2 1/2 månad!!!! Jag döööör vad tiden går snabbt!
Iallafall så blev detta inhandlat den här gången:
 
Stickad tunika
Hihi, hur sött var inte detta då?:)
 
 
Ja, som ni ser så blir det mycket leopardmönstrat om mamma får bestämma. Hon kommer bli så fin! Höstkläder är så himla mysigt!
 
Nu ska jag göra mig iordning. Idag ska jag och Eloise in till Älmhult och träffa Lina!:) Åhh, mysdag!
 

Ändrat färgtema

Sa jag förresten att vi ändrat färgtema till bröllopet?
Antagligen inte;) Nu blir det iallafall vitt, silver, ljusrosa. En klassiker kanske, men ack så fint:)
Tärnklänningarna som vi för övrigt redan införskaffat är i ljusrosa och sååååååå fina! Men även dem tänker jag inte visa:P Ja, kläder o.d förblir hemliga, det är ju roligast så. Men dekoration och så kommer jag ge en glimt av, och kanske t.o.m min tiara;)
 

Bröllopsklänning

Vad är en av höjdpunkterna med att planera bröllop?

Klänningprovandet såklart!

Jag tog med mig ena tränan, Lina och for upp till Växjö en dag i somras och testade. Alltså bara tänk, säga vad man vill ha och testa vilken man vill. Jag vill testa en gång till i Malmö med min andra tärna, min syster Sandra, innan jag bestämmer mig helt. Men faktum är att jag hittade vad jag tror är min drömklänning i Växjö.
Men det här händer bara en gång (förhoppningsvis) så jag vill testa så mycket jag kan!
 
Jag kommer inte visa er min eventuella klänning. Däremot visar jag en annan fin som var 3:e favorit;)
 
 
Och jag ska såklart ha hela kittet; slöja och tiara! ;) 
 

Vinterkläder

Jag har funderat mycket på vad Eloise ska ha på sig i vinter. Fleeceoverall? Täckoverall? Ja, det blir nog båda:) Täckoverall köpte jag en jättefin och tänkte att den klara eventuellt bus i snön också:) En fleece är nog en bra back-up.. Hon ska även få ett par jackor för hösten. Nästa fråga är vilken storlek? Jag tog en storlek 80 på overallen jag köpte. Det var den största som fanns kvar. Visst, det finns nog en risk att den inte passar hela vintern, men runt mars iår började vi ändå med tunnare overall så det ska nog gå ändå:P Annars köper vi en till helt enkelt.
 
Och skooooor! Vilken storlek kommer hon ha? När börjar hon gå och vad krävs då? Frågorna är många, men jag köpte ett par skor hon iallafall kan ha i vagnen, jättesöta uggs;) Jag var tvungen!
 
Från Kappahl, rosa med små vita stjärnor :)
 
 Också från Kappahl:)

Godmorgon hej!

Hej! Måndag!

Senaste dagarna har varit full galopp! I lördags hade vi vår inplanerade inflyttningsfest. På dagen fixade vi och lämnade Eloise hos sin mormor & morfar och sen på eftermiddagen började allla komma:) Och Lina hjälpte mig med salladen och potatisen till grillningen, tack!
Vi fick massa fina grejer, vinhyllan fylldes;) Och det blev jättelyckat! Hade såååååå himla roligt! Vi dansade så mycket att jag har träningsvärk i vaderna, haha:P
 
Igår vaknade jag redan kl 7 och var jättepigg! Då var det dags att städa....haha, inte lika roligt men skönt att få det gjort:) Vid elva kom min älskade dotter hem, som jag saknade henne<3 Men hon hade haft det jättebra hos mommo & moffar och hon hade varit så snäll:)
 
Så tack alla inblandade för i lördags:) Såå trevligt!
 
Nu är det måndag igen och allvaret börjar igen= plugg!
 
 Enda bilden jag tog i lördags;) Bra där!
 
 

Commotion

Jo men så att..

Vi var helt slut efter all soff-commotion igår. Det tar på krafterna att vara helt fired up! Så på kvällen kom Tobbe och Lina och käkade pizza och vi hade det allmänt bra:)
Och idag är jag trött.. Fröken Eloise vaknade när Tobias var uppe imorse, så det var bara att masa sig upp vid kl 7.00. Nu har hon ätit och sitter nu och leker. Hoppas hon håller sig nöjd ett tag, för min morgon ser ut såhär:
 
Skolarbete, skolarbete.. Sådär kul.

Men jag måste fixa det nu på morgonen. Sen måste jag städa, och när Tobias kommer hem måste vi åka till affären och handla till vår inflyttningsfest imorgon. Åh, det ska bli såå kul! Vi hoppas på fint väder så vi kan utnyttja soldäcket :) Men det blir bra ändå:D
Så imorgon har jag ännu mer fullt upp;) Antagligen får jag städa av litegrann, sen ska Eloise köras och lämnas hos sin mormor och morfar i Hässleholm, sen hem och förbereda mat, fixa sig, sen så har vi sagt att man får komma när man vill efter kl 15. Men mat blir det ungefär vid 18-tiden tänkte vi.
 
Nej, men nu får jag lägga ner här. Vi hörs helt enkelt!
 

BU för MIO i Växjö!

Vi har, i 10 veckor väntat på en soffa vars leveranstid vad 6-8 veckor. I 3 dagar var vi helt utan soffa då vi sålt vår gamla. Idag kom en soffa.. Men inte den vi beställde! Blir så trött. Tobias försökte ringa dem, men bortförklaringar och skit, jaja, orkar inte ta upp allt. De sa till honom att vi skulle få soffan vi beställt. Om ytterligare 8 veckor! Vi fick så länge ha soffan de levererat, men bara vi inte fläckade ner den, för då skulle vi får betala för det.
När jag fick höra det av Tobias så flög jag i taket! När vi lagt på så ringde jag till MIO, fick prata med Ingalill som Tobias pratat med. Hon var sjukt otrevligt först och främst, vilket gjorde mig mer förbannad. Men till slut lyckade jag få fri leverans på nästa soffa, och jag sa att vi inte tänker betala en spänn för eventuella fläckar eftersom vi måste få kunna leva normalt. Hon gick med på det och la sedan bara på luren. Så himla otrevlig! Och jag bara kände att det var droppen.. först lite mer än två veckor försenad, sen fel soffa och sen vill de få det till att det är VÅRT fel.
 
Det är iallafall sista gången vi handlar möbler från MIO, det är en sak som är klar!

Kväääll..

Onsdag kväll.
Gör ingenting just nu. Skönt typ.
Har varit iväg på Matten idag.. Matematik 2a heter det som jag ska läsa:P Ovant att sätta sig i skolbänken igen, men det gick bra! Det kom tillbaka rätt kvickt, allafall så gick de första 10 uppgifterna bra. Jag förstod bättre känns det som. Smartare med åren kanske? Njaa, snarare att nu skärpte man sig och koncentrerade sig eftersom man nu visste att man läser till något viktigt, inte som i gymnasiet då det var såååå mycket roligare att snacka med kompisarna. Eller vad säger ni, Maja & Isabell?;)
 
Men ja, efter det så var det kvickt inom affären och handla mjölk och Marabou Black, såå sugen på det! Sen hem och vinka av svärmor som haft farmor-tid med Eloise, och sen köra till Hässleholm och äta middag hos mamma och pappa:) Pappa rensar bland mina gamla grejer så vi fann en gammal dagbok från när jag var 10 år;) Jag hatade typ alla och var så glad att jag skulle dela best friends-halsband med Malin B;) Sicka problem man hade då:P Tänk vad bra man hade det.. inga problem alls. Nu har man en massa som snurrar runt i hjärnan.. Men det löser sig.. får vi hoppas;)
 
Nu är vi som sagt hemma. Bebis sover och jag & Tobias kollar på Stalkers. Sjuka människor finns det.
 
Mormor & Morfar-mys! Morfars snusdosor kan vara de roligaste leksaker som finns;)
 

Svenska Hollywoodfruar och rester

"SVENSKA HOLLYWOODFRUAR"! 

Någon mer än jag som är taggad??? Jag älskar alla "fruar" på TV:) "The real housewives of Beverly Hills", "The real housewives of New Jersey" för att bara nämna några. Sveriges vaersion kan ju inte riiiiiktigt mäta sig med de draman som pågår i de amerikanska, men vad gör det när de har Maria Montazami? Just det.
 
Jag har precis ätit en supersen middag! Så blir det ibland. Det blev rester från igår. Herrn i huset hade önskat panbiff med lök, sås och potatis och så fick det bli;) Nästa gång jag väljer så blir det risonisallad med vitlöksstekt halloumi, mmmm:)
 
 
Och nu blir det snart chips och dippa tillsammans med fruarna!:D
 
 
 

Tisdag

Pust! Äntligen sitter man ner! Det har varit fullt ös hela dagen!
Imorse kl 10 var det upprop på Haganässkolan, jag ska läsa upp Matte B där på Komvux. Tanken är att jag ska försöka läsa vidare till sjuksköterska vid senare tillfälle, men vi börjar med att läsa upp de ämnen jag fattas. 
 
När jag gick i skolan så var jag rätt duktig. Jag gick frisör på gymnasiet som hade rätt så höga intagningspoäng och första året hade jag också bra betyg. Men sen blev jag sjuk, och sen andra året träffades jag & Tobias;) Och oj vad mycket roligare det var att vara hemma hos han än i skolan:P Det är sånt man ångrar nu:P Aja, tur att det går läsa upp de ämnen man fick IG i.. i detta fall matte B och samhällskunskap:P Samhällskunskapen läser jag på distans nu och har bara några veckor kvar :) Sen behöver jag läsa Naturkunskap B för att komma in på ssk. Eller.. visste ni att det inte heter matte A, B osv? Det heter typ matte 1a, 2a, 2b o blääää. Krångligare tyckte jag det var iallafall:)
 
Men men:) Nu ska vi fixa detta tycker jag! Känner mig ganska pepp nu:D
 
Lina var snäll och passade Eloise idag<3 sen åkte vi till Maxi och sen skjutsade jag henne till tåget. Hon skulle till Väla den lyckosten! Och när jag kom hem så kom jag på att jag glömt köpa lingon..... Och jag ville INTE köra igen. Så jag funderade på att gå till Liatorp.. och samtidigt smsade Johanna och frågade om vi skulle gå en sväng, så jag frågade om hon ville hänga med dit då:P Det ångrade hon sen, 1,2 mil blev det:D Men jag tyckte det var skönt:D
 
Och nu sitter jag i sängen och tänker inte göra alltför mycket resten av dagen:) Låter rätt gött va?
 
Min busunge! <3
 
 
 

Mums mums!

Eloise tyckte torskgrytan var jättegod! Åt upp en stor portion PLUS mango-nektarinpuré som jag också gjort:)
 
 
"Mums, mamma!"
 
 
Charmtrollet Hansson!
 
Detta var lunchen. Till middag fick hon en annan rätt jag gjort; kokoskyckling med couscous. Mums, den är också poppis! Ska skriva ner receptet imorgon:) Den är riktigt god med! SKa göra en vuxenversion till oss någon dag tänkte jag:) Perfekt och mixa ihop en portion till Eloise då den inte innehåller något salt.. :)
 

Eloises rum

Här kommer en rad bilder på prinsessrummet:) Som sagt fattas ju en matta, men jag har inte hittat någon jag gillar.. Iallafall, enjoy!
 
Filten som hänger på kanten är den jag virkade:9 Supernöjd!
 
 
 
 
Tavlan till vänster har jag broderat och den till höger fick Eloise av sina gudföräldrar :)
 
 
Så, det var det:) Fint va? Är riktigt nöjd med hennes rum <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

Alltså.. Jag hade sååå svårt att somna igår! Jag la mig jättetidigt, innan kl 22 liksom. Tänkte att "Nu ska jag äntligen sova ut." Och såklart kan man inte sova. Helt omöjligt... Ett tag testade jag till och med att gå ut och lägga mig i soffan för jag tänkte att det kanske är för varmt i sovrummet. Men nä..
Sist jag kollade på klockan så var den 1, blää! Men! Jag vaknade ändå innan 7 idag och känner mig pigg! Tösen har inte ens vaknat än så jag sitter här med morgonkaffet och chillar;)
 
 
 
Snart får hon iallafall vakna och äta. Sen blir det en PW med svärmorsan och efter det blir det lite 30 days shred level 2. Såååå jobbigt dedär..testa!
 
Nu hör jag lillan ligga och bubbla inne på sitt rum:D Dags för frukost för oss!

Barnmat

Bebis sover, mamma tränad och nu nersjunken med pappan i soffan med några avsnitt av "New Girl".
Jag har hunnit med promenad, haft svärmor på fika, samt lagat mat till Eloise. Idag gjorde jag torskgryta med risoni. Fått receptet från min mammagrupp på facebook, sen ändrat liiiiitegrann. Luktade himla gott och imorgon ska Eloise testa det och vi hoppas på succé :)
Recept? Javisst!
 
3 dl kokad risoni
Ett upptinat torskblock
lite broccoli
1 burk krossade tomater
vitpeppar, paprikapulver, dill, persilja
Grädde
Mjölk
 
Japp.. Så koka fisken occ broccoli i vatten och häll av vattnet. tillsätt tomater, ca 1,5-2 dl grädde, en skvätt mjölk och kryddor. Låt puttra ett par minuter. Mixa ihop. Vill ni ha större utmaning för bebis så blanda i risonin hela i den mixade fiskgrytan. Annars bara mixa samman alltihop. Det gjorde jag idag:)
Blev en himla massa mat som hamnat i frysen nu :)
 
 
De små brukarna har vi köpt en massa av på Maxi. De är helt perfekta! Blir 2 portioner i varje burk, och sen blir de lagom portioner när hon är större:) Dagens tips!
 

Blooooggg!

Haha, jag har hela 2 besökare;)

Jag får väl skylla mig själv:P När jag var gravid hade jag ca 48-50 besökare per dag, få försöka jobba upp det igen!
 
Denna söndagen går i fixeriets tecken. Vi har typ knappt hängt upp några tavlor, bara där det redan fanns spikar! Så jag tog saken i egna händer och har fixat lite:) Vi har äntligen fått upp Eloises sänghimmel med så hennes rum är klart nu:D Måste bara hitta en fin matta... Nilder får ni sen för lilla tösen sover därinne nu. Men ni får lite tjuvkoll på lite detaljer i huset nu, sen kommer stora rundvisningen sen:D Nu måste allt bli klart, för på lördag, ja då är det inflyttningsfest!
 
 
 
Sessans tapet :)

Som sagt ska jag visa hela rummet sen, mina kära 2 läsare;) Men tills tjejen vaknar så ställer jag mig vid spisen och lagar mat till henne:) Torsk med risoni och sås:) Har verkligen fastnat för det här att laga egen barnmat, så roligt! Men hon får såklart burkmat också;) Jag är ingen såndär viktigpetter morsa som "aaaaaaaaaldrig skulle ge sin bebis burkmat!" Pfff!
 
 
 
 

Dagen och gårdagen

Alltså, vilket skitväder!

Jag ville ut och springa, men det känns som om jag får lägga de planerna på hyllan... Aja, körde tredje dagen på mitt nya träningsprogram "30 day shred" med Jillian Michaels. Ni vet, hon från amerikanska Biggest loser. Den träningen är super! 25 minuter om dagen och jag svettas som en tok! Och det tar! Öm i mina muskler:P
Men men.. Jag kan väl ta en pausdag idag.. Kan springa imorgon på morgonen kanske? JA!
 
Och iallafall.. Så har vi varit i Växjö en sväng idag och kollat på ny bil. Vi har två favoriter och får fundera vidare på vilken det blir.. svåra beslut detdär;) Tobias kollade asnoga på varenda bil känns det som.. och jag gäspade bara, lalala, nu går vi vidare;)
 
Och igår! Jag var på middag med Maja och Lina! Så himla trevligt och mysigt, en riktig tjejkväll! det behövs ibland:) Många skratt, mycket prat och god mat.
 
Och egentligen har jag inget vettigt att säga.. Ska plugga vidare nu lika gärna eftersom springningen sket sig;) Jag önskar er en trevlig tisdagskväll :)
 
 
 

Eloise 9 månader 12/8

Okej okej, det blev ont om tid igår men vi kör idag!

Igår blev sessan 9 måmader. Det betyder att det är endast 3 månader kvar tills hon blir 1 år. Det är sjukt.
 
Men vad kan hon göra nu?
-Hon sitter själv, har gjort det ett par månader men ja:P
-Hon står stadigt mot bord, soffa osv
-Hon har börjat på stl 74 i kläder. (Fortfarande liiite stort)
-Hon härmas MYCKET! Vinkar vi, vinkar hon. Klappar vi händerna så försöker hon klappa. Jättekul:)
-Hon kan äta bitar av mat själv, typ macka och sånt som hon plockar med händerna.
-Hon har 4 tänder; två övre framtänder och två undre framtänder.
 
Vikt och längd vet jag inte denna månaden. Nästa koll är inte förrän vid 10 månader, alltså i september. Men vid 8 månaders kollen så vägde hon 9240 och var 68,5 cm lång. Stora tjejen:)
 
 

Ni slipper mig inte- I'm back!

Kommer ni ihåg mig?

Helt ärligt så vet jag inte varför det blev en paus. Kanske för att det varit en sån kanonsommar med värme och sol nästan varje dag? Kanske för det blev mycket med flytten? Jag vet inte;)
Vi har haft en riktigt bra sommar! Vädret kan vi inte klaga på, och Tobias är inne på sin sista vecka semester och han har haft hela 6 veckor! Det har varit lyx och det kommer bli lite sorgligt när han börjar jobba igen.
 
Jag trivs i vårt hus jättebra! Jag ska visa bilder på det med, vi har bara lite tavlor att hänga upp, och så väntar vi på vår nya soffa som borde komma denna veckan!
 
Och Eloise? Hon blir hela 9 månader idag. Det är helt sjukt! Men ska uppdatera mer om det senare idag. Jag hoppas att jag har några läsare kvar... Tänkte ta det här på allvar nu;)
 
Sommar med världens bästa vänner, sambo och dotter<3
 
 
<3<3