Måndag

Hej!

Då var det måndag igen.. men just det! Jag är ju mammaledig;) Haha, nä men iallafall.. bloggpaus under helgen visst? I lördags körde mamma och pappa upp hit och hälsade på sitt barnbarn. Det hade med sig 2 jättefina solhattar till Eloise:) Sen var vi på Ikea och åt mat och tittade runder ett bra tag, sen gick vi hem i det underbart varma vädret vi hade i lördags:)
 
När de åkt hem så kollade Tobbe & Tobias på hockey och jag gick hem till Lina och satt på deras balkong och solade och snackade skit. Mysigt:) Sen gjorde vi alla tacos och tittade på Eurovision. Vi vann ju inte, men det hade man väl räknat med? Vi var iallafall ett jättebra värdland tyckte jag:D Underhållningen var jätterolig!
En jättemysig kväll iallafall<3
Och igår? Ja, jag tränade sen så VANN VI JU VM-GULD I ISHOCKEY! Sverige är bäst!
 
Och idag har jag haft en husmor-dag. Tvätta, vika massa tvätt, städa, veckohandla, lagra blöjpaket och nu har jag eget knäckebröd i ugnen som jag ska titta till.
Och Eloise har påbörjat sin kamp att ta sig framåt när hon ligger på golvet:) Stor tjej<3
 
Finaste<3
 

Virka

Virka, virka, virka.
Det är typ det jag har gjort i 2 dagar nu;) Passat på när Eloise har sovit och så... så lägenheten har blivit lidande!:P
Men att städa här är så sjukt tråkigt nu. Dels för att man bara vill till huset där allt är nytt och fräsch och dels för att det blir inte riktigt fint nu när det står flyttlådor lite här och var. Och nu har vi ju packat ner det mesta av dekoren här!
 
Iallafall.. Filten till Eloise ska bli klar. Och jag har bestämt mig att göra en stooooor filt så jag måste köpa mer garn. Funderade ett tag på att anställa Lina till att virka några mormorsrutor eftersom jag nu med mina ändringar inte ens gjort hälften;) Eller... nu jar jag nog gjort hälften med de jag gjorde nu i eftermiddags.
 
Och nu ropar ugnen på mig! Har gjort hemmagjorda chips, mmm;)
 
 

Cupcake

Tack för era åsikter på tapeterna:) Ju mer jag tittar på dem, desto mer fastnar jag med för 2:an, men Tobias tycker fortfarande 1:an. Vi ska iallafall åka till en tapetaffär och kolla in fler alternativ.
 
Till något helt annat. Det är bröllopstankarna igen:)
Jag har mer och mer fastnat för en Cupcake-tårta! Det är rätt häftigt tycker jag.. och enligt mina sökningar vanligare och vanligare:) Ska höra vad Tobias säger. Tåls att tänkas på iallafall:P
 
Kolla bara in denna tårtan! Fast föreställ er vitt, gult och lila;) På nått himla vänster;D
 

Barnrum

Jag och Tobias har kollat lite på tapeter till Eloises rum i huset.
Det rummet är just nu blått, väldigt klarblått och faktiskt...så gillar jag det inte. Vi har bestämt oss för vita väggar och en fondvägg. Det är ju relativt enkelt att byta ut fondväggen senare om något annat önskas:)
 
Vi har hittat två tapeter som vi velar mellan. Förhoppningsvis har vi bestämt oss när det är dags för inflytt.
 
Tapet nr 1:
 
Tapet nr 2:
 
 
Just nu lutar vi båda åt tapet nr 1. Men sen så har vi bara sett dem på internet, så vi ska såklart åka och kolla och se hur de ser ut i verkliga livet;)
 

Ultraljud!

Idag har jag varit i Ljungby och gjort ultraljud.. på halsen;)
Haha, det var ju pga struman som de gör ultraljud.. jag fattade dock inte riktigt, men skulle få svar nästa vecka. Han hade hittat nått som han sa att han inte ansåg vara farligt, men min läkare skulle bestämma om behandling typ.. jaja nått sånt!
 
Lina var med och passade Eloise som var så duktig. Sen lunch på Donken! Gott! Och sen krockade vi nästan! En idiot hörde rätt ut från CityGross' parkering utan att se sig för så jag fick ju tvääääärnita, det var centimetrar ifrån, MEN! Ful-idioten fortsätter köra och har inte ens gjort en antydan på att stanna! Bara fortsatte köra??! Medans jag fick tvärnita med en bebis i baksätet! IDIOT! Både jag och Lina trodde vi skulle smälla! Så ARG jag blev och körde efter och tutade som ini, men gubben brydde sig inte och körde vidare, s-u-c-k!
 
Eloise hade som tur var inte märkt något, så hon blev inte ledsen eller så..Snuttan!
 
Jaja, hem kom vi till slut, och nu har vi handlat och lite sånt.. Snart mat kanske?

Äppla-päron puré!

Tjolafräs!
Idag fick Eloise snakat min äpple-päron puré som jag gjorde igår. Det verkade poppis! Men tror ändå mangopurén som jag gjorde är favoriten än så länge:)
 
 
Och nu har jag precis lagat och ättit mat, korv stroganoff som sambon önskade och snart ska jag en sväng till solariet med Lina :)
Sen är det Morgan och Ola-Conny :D

Irritation

Något som verkligen irriterar mig.. Det bubblar lite av "jag stör mig" i kroppen så..ventilation.
Folk (kvinnor) som bantar under sin graviditet. BANTAR! Varför banta, varför varför varför?? Jag fattar inte.. Magen växer, ja, det går faktiskt inte att undvika. Kroppsdelar svullnar upp, ja, det är mest vätska. Sen är det klart man kan gå lägga på sig på andra ställen med, jag fick lite (mycket?) extra hull på lår och rumpa, men det märkte jag inte av, eller brydde mig om för den delen, för jag hade världens finaste, mysigaste gravidmage! Sen att man stör sig på det extra hullet när bebisen är ute är en annan sak;)
MEN! Jag skulle ALDRIG få för mig att banta när jag är gravid! Och då talar vi om mig som under ett par år hade ätstörningar och det finns alltid en liten hjärncell som finns där bak i hjärnan som gör att man kommer tänka lite extra på vad man äter. Så är det bara. Men den lilla hjärncellen vräkte jag och fick flytta ut direkt när jag fick reda på att jag var gravid. För kryss i taket! Det räcker inte att äta ett äpple till frukost när man är gravid i vecka 30+. Och en vindruva och ett glas lättmjölk till lunch... Whaaaaaat????
Morr, pust o stön! Och bli glad när man gått ner i vikt under sin gaviditet! Jag vet inte, kanske det är ok om man är rejält överviktigt. Men fåfängan får ha en gräns, måste man verkligen vara smal och snygg när man är gravid? När gravida kvinnor redan är det vackraste som finns? Jag älskade min mage och jag kan gärna ta era graviditer, ni som klagar på hur tjocka och fula ni är och vill banta bort magen.. .som om det går, ni skadar bara ert oskyldiga barn.. Skaffa inte barn om det är viktigare er att vara smal medans du är gravid. ÄT och ta hand om er själva, sen skiter jag fullständigt i om ni svälter er halvt ihjäl efter ungen är ute.
 
Jag ursäktar för ett virrigt inlägg, hoppat hit o dit men jag har sprungit omkring i lägenheten o fixat samtidigt som jag skrev.
 

Ett halvt år

Hipp hipp hurra!
Kl 11.55 var det exakt ett halvår sedan vår prinsessa föddes<3

Får lite ångest över att tiden går så fort!
Men grattis Eloise! Snart tar du väl körkort;)


Ikea

Lördag!
Vi har, Älmhultsbor som vi är, varit en tur på Ikea och tittat och letat inspiration. Det finns MYCKET man vill köpa till huset vill jag lova;) Tobias kollar mycket på utemöbler nu eftersom huset har ett helt amazing soldäck som vi måste fylla ut, så nu kollade vi lite på Ikea då. Alltså, jag är ju väldigt förtjust i sådana utemöbler i rotting.. Typ soffa, fåtölj och soffbord. Och det ska vi ha! Kanske bara inte iår.. Nu fokuserar vi mer på stolar och matbord! Och en o annan solstol;)

Ikväll ska vi bara mysa och kolla ifatt på lite avsnitt av "How I met your mother". Första helgen på länge som vi gör ingenting! Rätt skönt faktiskt:)

Och här är vår fina prinsessa som är redo för Ikea!


Veckan

Alltsåjagberomursäktöverminfrånvaroskaförtusendegångenbättramig!

Ja, var ska jag börja? Det har varit saker hela veckan, men det är kul!:) i tisdags var vi på öppna förskolan en sväng, sen var det BVC och 6 månaders läkarkoll på vår prinsessa. Eloise var jättesnäll och fick högsta betyg:) 8190 g och 65 cm lång, så ser det ut nu:)
Och i tisdags, det var ju så varmt och soligt! Så efter BVC gick vi hem till Lina och vi köpte lunch på salladsbaren och satte oss på en filt vid sjön och solade och njöt! Och Eloise fick också mysa lite på filten, fast hon fick skugga;)

Sen resten av veckan har det varit mycket promenader, solning och myskvällar med vänner och lite hockey;)
Och idag kom syster och hälsade på sin ögonsten en stund. Och Eloise;) hahahaha:D så vi hade det mysigt, och även då lunch från salladsbaren (det är ju så gott!) sen kastade jag henne på tåget igen så hon och Sebbe kunde fortsätta till Växjö.

Och ikväll har vi bara myst och lillan sover för kvällen och det ska jag med göra:) och imorgon tar vi nog en liten runda till Ikea:)


Fullt ös medvetslös

Alltså men shit, ojoj och...gäbää!
 
Jag har haft fullt upp senaste dagarna (veckan?) och ja.. vet inte vart tiden tagit vägen! Varit iväg hela helgen och idag hade vi finbesök av Matilda och hennes söta Liam som hunnit bli 1 år! Och vilken charmknutte han är:) Jättetrevligt hade vi det.
 
Jag ska försöka bli bättre på att skriva här. Ibland går det bra och ibland inte. 
Iallafall så har vi varit på sista babysimmet förra måndagen. Tråkigt! Eloise var duktig under vattnet iallafall.
I fredags var vi på sista omgången på babymassagen. Också tråkigt! det var riktigt mysigt tyckte lillan denna gången:)
Sen har vi njutut i fina vädret, varit hos Tobias mamma, mina föräldrar och grillat osv osv osv:) Men det är kul! Men det är också skönt att sätta sig ner i soffan..;)
 
Och nu sover vår prinsessa, så jag avslutar för ikväll och lägger mig och läser:)
Godnatt!
 
 
det bästa som finns på helgerna; morgonmys!<3