Newbie hit och dit

Som jag älskar Newbie. Det kan nämnas hur många gånger som helst. Så fort Liv tittade ut så köpte jag på mig en massa. (Vet ni hur plågsamt det var att se alla nya kläder men inte veta vad man skulle köpa???)
Och jag måste erkänna.. att det är rätt kul att återanvända Eloises fina Newbie kläder. Allt är i så fint skick då jag alltid varit så sjukt rädd om det.
Man kan seriöst köpa ihjäl sig på barnkläder.
Och en annan sak att erkänna... det ska bli sjukt kul att matcha flickorna på kalas osv :))




Newbie samlingen i stl 56<3

Bvc

Tjolahopp, 2 veckors koll för lillasyster idag.
Och allt var helt outstanding! Hon väger nu 3915 g och är 53 cm lång (födelsevikt/mått; 3854 g 51 cm, gick ner till 3500-nånting efter två dagar).
Så nu är hon förbi sin födelsevikt! Det känns så himla skönt då Eloise bara förlorade en massa vikt i början när jag ammade. Ersättning is King!

Dock får man ju ett wake upp call om hur snabbt de växer.. snart 4 kg liksom. Min sista beeeeebis! Dööööör! man kanske ska ha en tredje ändå? När man pluggat klart?

Kommer kanske sluta som Tobias mamma med 6 ungar till slut :P

Ikea, cross & Kardashians

Hej onsdagskvällen!

Helt totally slut! Vi var på Ikea idag, skulle köpa lite smågrejer (som jag inte ens packat upp, lazy bones), och det var så sjuuuuuuuuukt mycket folk!
Men det gick bra. Eloise utforskade och klättrade i soffor och Liv bara sov o sov.

Och här blev det en paus för Tobbe och Lina kom och hälsade på:) skratten har flödat ska ni veta:D
Ligger i sängen nu och ska sova. Men min rubrik då?
Ja för att ni inte ska bli helt lost.. Tog ett premiär pass på crossen idag. Precis som med Eloise, två veckor efter fl. Gick bra, men man förlorar sjukt mycket flås! Och då tog jag ändå mitt sista pass på den 4 dagar innan Liv föddes!

Och jag kollade på Kardashians när jag började skriva inlägget. Men inte nu som sagt :) så nu är rubriken förklarad! Nu ska jag sova.

Night night!




Skit app..

Har försökt skriva via mobilen många gånger, men blogg-appen lever sitt eget liv!
Det är ju smidigare att skriva härifrån med..
Jag har precis lämnat in första psykologiuppgiften i Psykologi 2. Hoppas på godkänt! Blev rätt stressigt med en nyfödd och en snart 2-åring.. 2 uppgifter kvar denna kurs sen är den med klar.

Livet annars då? Jo, det rullar på. Har minsann varit lite baby-bluesig till och från och lipat en massa. Det är ju vanligt iom alla hormoner, men vissa dagar har allt känts sjukt jobbigt.
Dock tror jag att hormonerna börjar lägga sig till rätta nu, har inte lipat på 2 hela dagar;)

Men jag hoppas att folk har lite överseende med mig.. att jag inte hört av mig eller kanske glömt svara på grejer. Jag lovar att jag inte försöker vara elak!

Och idag blir Liv 2 veckor! Sjukt..




Hemma

Hemma igen och stora tjejen sover och lilla matar jag nu. Hon är ett riktigt matvrak den lilla tjejen.
Hos mamma och pappa fick vi så mycket god mat! Grillat och blåbärsmousse. Såå gott! Ytterfilé och fläsk! Alltså, grillat fläsk! Testa!

Nu ska vi se om denna lilla dam vill sova så vi kan hålla lite söndagskväll.

Laters!







Tripp

Idag har vi packat in barnen i bilen och är påväg till mamma och pappa och ska få grillat. Fint som snus!

Och ja, jag ska se till att bättra mig på skrivandet här. Nu när första kaoset lagt sig;) Vi har tyyyyp kommit in i nyfödd-livet igen. Med en snart 2-åring as well.

Och nu är vi snart framme! Vilken seger, vi sa kl 12 och är i tid! Med lite planering går minsann allt!







Bebisbubbla

Ja, som ni säkert förstått och som många vet så har bebisen anlänt:) natten efter mitt depp-inlägg så vaknade jag av värkar, sen gick det undan. För endast 2,5 timme senare föddes lillasyster :) Vi hann in i grevens tid. Jag fick krystvärkar i bilen, men hann in till förlossningen som tur var, och 7 minuter senare föddes vår andra sessa. Med segerhuva och allt! (segerhuva= när vattnet inte går så bebisen föds i sin fosterhinna. Rätt ovanligt och ska föra tur med sig)

Vi åkte hem redan dagen efter för jag mådde sjukt bra! kändes inte ens som om jag fött barn ens!

Nu är lilla Liv 8 dagar gammal och imorgon kommer bvc på hembesök. vi försöker komma in i rutiner härhemma och än så länge funkar det rätt så bra! Eloise är så snäll mot Liv och pussar, klappar och ger napp osv.

Jag är lyckligt lottad :)

Depp

Ja, har ni inte saknat mina nuförtiden otroligt positiva inlägg? Tänkte väl inte annat.
Känslostatus för dagen; vi kommer aldrig få någon bebis, toppat med att aaaalla andra får sina ungar.
Nu låter jag kanske sjukt missunnsam (är det ett ord?) men så är klart inte fallet. Jag fattar att de också längtar, men var är min unge?? Folk med bf efter mig ploppar just nu ut sina ungar till höger och vänster. Jag blir helt böööölig. Löjlig, svar ja, men come on. Jag har ca 2456290 ggr mer hormoner i kroppen än vad jag brukar ha.

Och faktiskt, trots att det blev gnälligt ännu en gång så känns det bättre. Man behöver nog ventilera och gnälla av sig ibland.

Hälsningar, bf+6

Tröstshoppa

Jamen hallå.

Jag är så himla opepp idag. Besöket hos barnmorskan gick bra, men ingen hinnsvepning fick jag. Hon tyckte inte ens vi behövde undersöka. Hepp, ungen får väl vara i magen för evigt då. Eller ja, fram tills den 23/7 då jag fick tid för eventuell igångsättning. Gissa hur gärna jag inte vill bli igångsatt?? VILL INTE!
 
Jag tröstshoppade lite istället. Köpte nya höstskor från Din Sko, fint som snus. Då kändes allt bra i någon sekund.
 
 Snygga, eller hur??

Ja, men det var väl bara detta jag ville informera er om just nu. Att jag är dömd till att vara evigt gravid och att jag har tröstshoppat;)
Intresseklubbens pennor brinner!

Att gnälla av sig

5 dagar övertid. Pust! Jo, alltså, jag tänker inte gnälla så, när, jag mår bra! Om dagarna... nätterna är tyvärr en pärs och har varit det senaste veckan. Nästan så att så fort man gick på övertid så gick allt utför:P
Natten till idag har tagit priset. Jag har sovit max 3 timmar. Jag brukar skämta här om att jag är uppe och kissar ca 364 ggr per natt. Men seriöst. Inatt var jag uppe varje timme! Helt sjukt, hur mycket piss kan en människa producera?
Och min kära halsbränna.. Varför har man det bara på natten?? Jag har nästan aldrig halsbränna på dagen, men vaaaaarje natt. Och extrem sådan med. Novalucol har slutat hjälpa så jag får ju stå ut.

Så fram till jag ska till bm vid kvart i tolv så kör jag soffläge. Eloise sitter snällt och leker med sina grejer så då kan jag lika gärna passa på!

Så här ser det alltså ut just nu;



Täcket i soffan= standard!

Veckohandling

Så ja, söndag och vi har varit och veckohandla. En himla massa mat blev det, lika bra liksom. Vi tänkte faktiskt läxa till det/trösta oss med att göra vår goda smörgåstårta idag. Med skinkfyllning samt baconfyllning. Den är så sjukt god! Vi ska göra den typ nu så den hinner sakta till sig tills ikväll. Skulle dock inte förvåna mig om vattnet går sen så vi inte hinner äta den, haha;) Lyckos Eloises barnvakt då;)

Igår var mams och paps här på fika och massa bus. Eloise, ja, det är verkligen moffas kicka det:) Man ska vara med han heeeeela tiden:) Vi bestämde faktiskt att Eloise ska vara hos dem en helg om 3 veckor. Bra för henne med att sova lite borta med:)



Soldäcket är guld värt många dagar!

Kväller

Saturday Night!

Regning och lite mysig sådär. Skönt med lite regn, är jag udda som tycker det? Och snudd på pensionärig? Kanske, men någon måste ju vara det, eller hur??
 
Jag sitter för övrigt och tröstäter godis. Varför inte bli tjockare tänker jag? Jag kommer ju vara gravid för evigt! Ja, det har det övergått till, att vi inte kommer få någon bebis. Puh! Kanske mitt undermedvetna fösöker säga till mig att jag inte är redo? Att jag behöver mer tid att förbereda mig mentalt? Två små barn... Det kommer bli tufft, såklart, men 20 månader är faktiskt inte såååååå tätt. Eller visst är det rätt tätt, men jag vet en massa som har såkallade pseudotvillingar. Det är de som har barn med mindre än 18 månaders mellanrum. Jag vet tom en som också ska ha barn nu i juli och hon kommer ha 10 månader mellan sina barn! Eloge till att man känner att man klarar av det! För antagligen blir det två barn som inte kan gå i början.
 
Vad babblar jag om? Typ nästan att jag försöker övertyga mig själv att det ska gå bra. Det gör det, men det är klart att man känner litelite panik ibland. Det tror jag de flesta känner när man väntar syskon oavsett om det är 10 månader eller 10 år emellan. 
Vi har ju turen med att ha fantastiska familj och vänner som stöd och som gärna hjälper till om det skulle behövas. Jag tänker eftersom jag ska fortsätta med plugget lite till.
 
Kärlek till er, ni vet vilka ni är <3

12 juli

Tänk att vi egentligen skulle gift oss idag! Ofattbart! Men jag är faktiskt glad att vi väntar ett år. jag har massa nya wedding ideas :PIdag är det svalare ute, så skönt! Tobias och eloise kom precis hem från affären hörde jag nu.. Tobias blev sugen på att baka banankaka:) Min lilla bagare haha! Så jag har passat på att dammsuga och torka golven då jag inte hann med det igår. Somnade på soffan! Så kan det gå.Mamma och pappa kommer snart med. skönt att hitta på grejer när man bara går och väntar. 12 juli är också det första datumet vi fick efter det första ul:et i vecka 7 nånting. Då var det bara en liten prick, sjukt va? Ska lägga in en bild i detta inlägg när jag är vid datorn, skriver via mobilen nu och har inte bilden där :)
Update 19.39:
 
Alltså, kolla plutten! Tänk att det vilken dag som helst ska komma ut en bebis som varit sådär pluttig!
Helt sjukt.
Tiden har ju ändå gått väldigt fort..

Hon blir helt galen!

Alltså.. det märks att jag är på övertid nu! Jag dammtorkade hela ovanvåningen som jag sa, men det hela eskalerade. Jag började storstäda köket! Alltså, jag började torka av diskbänken lite oskyldigt sådär, sen gick det utför. Jag hivade net varenda pinal, sprayade, torkade kakel, köksluckor, vitvaror ja hela köret! Shit, svetten bara rann! Blev klar lagom tills Tobias kom hem. Sen fick jag betala för det, skakig och foglossning efter att ha suttit nån timme på golvet o torkat lådor.

Tobias började koka ris, så jag blev lite förbannad på han... för det var ju såklart jag som fick rensa vasken igen;)

Men nu är jag nyduschad, barnet ska snart sova. Sen tar vi fredag och grillar hamburgare :)



Finn en nakenfis:)

Clean

Fredag idaaaaaag!
Något svalare idag vilket jag bara tycket är otroligt skönt! Min namnsdag är det visst med fick jag påmint på sms imorse. Jag har noll koll på grejer just nu känner jag.
Jag har ägnat min förmiddag till att städa, som vanligt då alltså. Nedanvåningen fixade jag innan klockan ens slagit halv tio! Ovanvåningen är än så länge bara dammtorkad, dammsugning och svabbning får bli när Tobias kommit hem vid halv två.
De senaste 3 fredagarna har jag tänkt såhär; "Nu ska jag städa extra noggrant, för det kanske inte blir nån mer gång innan bebisen kommer!"
Fett ägd blir jag varje gång fredagen står för dörren igen;) Vårt hus är skinande rent iallafall om vi nu ska se det positiva i det hela.

Och nu vankas lunch, så vi hörs väl senare, I guess.




Alltså..

Baddräkten från Next kom redan idag! Beställde den igår morse. Eloge! En sak var jag bara inte beredd på.. att de skulle leverera till dörren! Alltså att jag skulle skriva på o greja. Inga problem så... men idag satt jag i ett grått linne o shorts och städade, dammade och, ja, svettades. Och nu med magen så fick jag lite svettfläckar jag inte räknat med; mellan tuttarna och magen! när jag sitter ner så vilar liksom titsen på magen hahahaha :)

Tur att det var en tjej som levererade paketet, det var pinsamt nog;)

Hot hot hot!

Varm som vanligt! Dock är det något behagligare inomhus än vad det varit de senaste dagarna. Eloise har precis napat med sin nya fläkt på rummet som verkade funka då hon sov nästan en timme:) gyddit. Snart ska vi gå upp till farmor och äta tårta, Gyyyytt!



Päron är mums!

10 juli

Ja, eftersom de rättade mig hos barnmorskan i tisdag så är det idag som jag går på övertid. 1 dag idag:) Fastän man längtar som en tok så försöker jag se detta som en chans att njuta av lilla magen, sparkarna och allt detdär. Min nya känsla säger 12:e, på lördag alltså. Det var då jag och Tobias egentligen skulle gifta oss, kanske det är menat att något annat magiskt skulle hända den dagen? Det var kanske inte menat att vi skulle gifta oss då, det var menat att det skulle komma en bebis? Lite roligt att tänka så:)

Idag fyller svärmor år. Och hon är säker på att bebisen kommer idag;) Maja också. Återstår att se om de har rätt:)



Övermogen med andra ord ;)

Känslig

Jag är så sjukt känslig och lipig nu. Jag orkar liksom ingenting. Inte för att gnälla..

Och missade Hästveda marknad iår igen vilket gör mig sjukt ledsen. Allt är blä och alla är emot mig. Typ så känns det. Rolig jag var att ha att göra med va??? suck

Next baddräkt

Äntligen har jag hittat en baddräkt till lilla Eloise som jag gillar! Det fanns en asfin på H&M innan men den slutade de sälja...tyvärr! Men så hittade jag Next. Vilken grej, superfina grejer till bra priser!
Hade lite svårt att registrera mig där men tillslut gick det:)

Så. I den här kommer Eloise svassa runt på stranden i sommar. Och en urgullig rosett på ryggen:))




Ja, jag är trött på värmen... REDAN!

Nä fy!

Den kvalmiga värme klarar jag mig utan, lätt! Jag tycker så synd om Eloise, hon blir såååå varm stackaren. Visst, jag med, svettas som en gris, men jag kan ju försöka göra något åt det med kalla duschar osv.
Eloise fick bada ute i sin pool hela eftermiddagen igår och springa omkring naken på soldäcket. Det verkade hon tycka var skönt! Sen luftade vi så gott vi kunde på hennes rum innan läggdags och hon somnade bra.
Men! Tio i fem imorse vaknade stackaren. När Tobias gick in till henne så sa han att att det var såå varmt och hon helt blöt av svett:( Han tog ner henne till oss i vår säng och hon somnade om och sov tills Tobias' klocka ringde. 
 
Nä, så hejdå onormala värme! We don't like you... Jag menar, kan det inte vara normalvarmt?? Måste det liksom vara kvavt??
 
 
Svettlockar!

Bröllop!

Åhhh, åhh, alla som gifter sig! Tänk, om jag inte varit på smällen så hade vi gift oss på lördag! Hur sjukt är inte det?? Känns bittersweet, jag tänker att nu har jag något att se fram emot. 1 år går fort, tänk bara hur fort detta året gått!
 
Det ska bli sååå roligt att planera! Jag har så mycket idéer! Och mina bridesmaids, världens bästa bridesmaids, de får försöka stå ut om jag blir en riktig bridezilla;)
 
Var ju tvungen att kolla lite på brudklänningar igår. Hittade väääärldens finaste. Åh! Hoppas det finns något liknande i butik i höst när det är dags att prova.
 
Och blommor har jag bestämt! Eftersom färgtema är rosa, vitt, silver, så blir det rosa och vita pioner. Pioner är ju såååå fint. 
Och jag känner att jag babblar på som en tok! Men det blir mycket bröllopsplanering här i bloggen mellan alla blöjbyten och plugg. Shit, nu blir jag nästan stressad..

sleepless

Hej o håååå!
Hur mås det därute? Här mår vi bra, förutom den vanliga tröttheten. Vi har nu avancerat från 383 kissningar per natt till cirka 5848384 st;) drygt! Man kan ju tycka att denna jobbiga värme säger upp all vätska haha!
Sen är det ju bm idag, bläääääää,! Jag skulle ju inte gå på det?? Förra gången kom Eloise samma dag som jag skulle till bm, men ja, bebisen har en timme på sig att starta loppet innan jag ska köra. I värsta fall får jag väl be bm om en hinnsvepning så det kommer igång lite!

Eloise ska ta sig en liten lur nu, och jag får väl passa på att plugga lite psykologi medans jag kan. När bebben ändå är en no-show. Stackars Tobias sa igår att han ville att jag skulle trycka ut ungen nu så han slapp jobba o kunde gå omkring i bara kalsonger nu när det är så här varmt, haha, lilla gubben då:P




7/7

Hade kunnat vara ett perfa birthdate, men som vanligt håller någon inte med;) Men. jag hade minsann lite värkar igår. Som visade sig vara lurvärkar eftersom jag lyckades somna och känner inget idag. Det gjorde ooont, men jag vågade inte riktigt hoppas då de var oregelbundna. 4 min emellan ibland, sen kunde det helt plötsligt dröja 11 min. Classic förvärkar alltså.
Sovit dåligt har jag gjort med pga värmen och joooordens halsbränna! Gah, den är inte att leka med, kära vänner! Så jag är sjukt seg idag. Eloise vaknade lite över sju med och hon var så varm, lillan då!
Så vi laddar denna morgon med kaffe och Disney Jr!




Söndag

Vaaaaarmt!
Just nu gillar jag inte värmen speciellt mycket.. Det är kvavt och klibbigt, and I'm way to fat, haha ;) Stackars sessan blir också så varm, vårt lilla element :( sover lite oroligt gör hon när det är såhär.. Så jag har det gärna lite svalare!
Igår var ju Maja här och vi grillade lite:) supermysigt! Tobbe och Lina kom lite senare också och vi satt mest och skrattade hela tiden:) vilka vänner man har!<3
Och idag kom mams och paps upp hit för att sätta upp en gunga som de köpt till Eloisen. Åh vad bra det blev! det tog ju ett tag, men en megastabil gunga har vi:) Just nu är bara babygungan uppe, men vi fick även en vanlig gunga och en repstege till:)




blabla

åhhåååjaja vad jobbigt det är att skriva visst! Sorry about that. Motivationen är inte riktigt där, men jag försöker att skriva lite då och då för att förhoppningsvis få tillbaka den.

Vad har jag sysslat med då? Jo, jag har avslutat Psykologi 1 lite enkelt men lätt sådär. Psykologi 2 börjar på måndag och för att hinna med allt med en nyfödd (om den behagar komma ut nångång?) så har jag redan läst igenombdet man ska läsa nu när jag inte haft något att göra.

Och som ni förstår så är bebisen en no-show. 5:e idag ju. Men jag är faktiskt inte så förvånad att den inte kommit. Med Eloise så fick jag först 12:e o blev sen flyttad till 14 efter ul. O hon kom ju 12:e. Den hä gången blev jag flyttad åt andra hållet. Efter väl var det den 12:e, efter kub den 9:e (vilket barnmorskorna räknar efter) o efter rul den 5. Så enligt bm är bf den 9 men hon sa åt mig att jag kunde räkna på 5:e om jag ville. Så jag tröstar mig med att enligt dem så går jag inte på övertid än haha;)

Och snart kommer Majsbusen hit så jag får nog ta o avrunda här lite kvickt. Håll tummarna för barnafödande nu snart!

!