Mina första år

Ännu en sak att stryka från listan;

Mina första år-bok.
Bebis nr 2 måste ju självklart också ha en sådan. Jag var jättenöjd med Eloises bok, men jag ville inte ha likadana. Det blir nog roligare för dem med sen. Jag och Sandra hade inte likadana.
 
Så jakten efter den perfekta boken började. Jag är ju kräsen. Det ska ju vara en speciell stil på det och sådär.
Och jag hittade den perfekta boken. På Maxi av alla ställen. Jag är supernöjd!
 
Bebis' bok till vänster, Eloises till höger
 
 
 
 
Den är så fin. Små pop-ups lite här och var små fickor till speciella saker som man vill spara, tabeller, fun-facts om t.ex stjärntecknen o.s.v.
Har kunnat fylla i första sidan då den handlar om tiden i mammas mage:) Nu är jag spänd på att fylla i sidan därefter; Dagen du föddes <3
 
 

Valborg

Hej!

Hur bra humör blir man inte när solen skiner såhär då? Extremt! Det blir en bra dag idag.
Jag har hunnit med en hel del idag. Vaknade kl 7 och steg upp och drack kaffe. Sen vaknade Eloise och vi käkade frukost, hon och jag. Det är så mysigt! 
 
Fruktstund! Eloise älskar päron:)
 
 Och mamma älskar smoothie:)
 
Sen satte jag fart att baka mitt knäckebröd. Beroende! Det är så gott! Sen har jag hunnit dammsuga huset med så nu är här fint. Snart ska jag och Eloise ut på en promenad innan lunchen. Får passa på att njuta av vädret.
 
Sen så har jag fått bra nyheter med! Två saker faktiskt! Sista provet på Nk:n= godkänt! Slutprov kvar.
Och sen ringde de angående mina blodprov som jag tog förra veckan. Ni vet, struman och detdära. Sist hade värdena höjts lite igen, så de ville ha lite koll.
Nu låg mitt Tsh på 1,9, vilket är inom det normala! Utan mediciner! Kanoooon! Nu kan man slippa tänka på det. De sa att allt såg fint ut:)
 
Nu hoppas vi bara att jag inte ska få en till släng av hypotereos efter denna graviditet.. :P
 

Laxpytt

Idag var en ny rätt på menyn; Laxpytt med pepparrotssås.
 
 
 
Jättegott! Och det tyckte lilla damen med. Var jag inte tillräckligt snabb med gaffeln så kom det ett otåligt "Mmmmmmm!" från henne. Söte! Hon åt en stor portion!
 
Receptet på denna laxpytt finner ni HÄR .


Vår och sol!

Idag har jag och Eloise varit en snabbis i Älmhult och träffat Lina:)
Hon började sent idag, så vi hann luncha på Ikea och gå runt lite i vårsolen. Det är ju så himla skönt ute! Igår gick jag i bara linne när jag, Tobias & Eloise var ute och gick och jag var varm! Skönt!
 
Synd bara att man hört rykten om snö...ofta?
 
Iallafall. Nu är vi hemma igen och Eloise får nog snart vila lite. Hon somnade i bilen på vägen hem, men det blev ju bara en powernap på ca 5 min så..
Och nu luktar det minsann lite bajs här och det är inte jag! Alltså måste det vara lilla sötnosen som sitter och leker med ett leksaklejon nu;)
 
 
Hon har ju världens skönaste stil i vagnen, dendär lilla ladyn:D
 
 

Ugnsomelett

Jag såg en på facebook som gjorde ugnsomelett! Har hört talas om det lite sådär, men aldrig haft några större funderingar på det.
Men så tänkte jag att jag skulle testa. Perfekt lunch för mig och lillan var min tanke. Om lilla matvägraren skulle accepterade det vill säga.
Det var väldigt enkelt att göra, bara koka upp mjölk och mjöl i en kastrull (Hemligheten bakom en lyckad ugnsomelett är att låta mjölken koka först...säger de;) Sen vispar man bara i ägg, ett i tagen. Häll i en ugnsform och in i ugnen i 30 min.
 
 
Jättegott tyckte jag! Men vad skulle Eloise tycka??
 
Tummen upp! Hon åt med god aptit! Och det är ju himla roligt att se nuförtiden:) Nästa gång ska jag testa att ha skinka i, hade tyvärr ingen hemma idag. Jag åt broccoli till (järn, järn, järn ni vet;) och Eloise fick sitta och plocka med ärtor efteråt, det älskar hon.
 
Men testa denna lunch, folk! Enkelt och gott! det enda är ju att det tar lite tid i ugnen, men oftast har man väl någon annan syssla att göra under tiden. Jag dammsög till exempel.
Blir ni förvånade?;)

Vecka 31, 30+0 !

Igår gick magen och jag in i vecka 31.

Det känns helt sjukt. Jag minns hur jag förra gången väntade på den här veckan; 30+0. Det kändes magiskt på något sätt. Det är liksom...näst sista nedförsbacken. Sista är såklart vecka 35+0, aka vecka 36.
Det går snabbt! Veckorna springer iväg!
 
Vi firar detta med en jämförelsebild.
 
Vecka 31 med Eloise i magen;
 
 
Vecka 31 med bebis nr 2;
 
 
Typ hyffsat lik eller? Bara fint att jag har trosorna upp till armhålorna.....haha xD 
 
Jag mår kanon! Är pigg och rörlig och kan fortfarande träna och sådär. Vågade ju inte riktigt det med Eloise i magen, men har läst på mer nu och det är ju bara positivt om man kan fortsätta träna. Och det märker jag ju! Jag orkar ju mer den här gången!
 
Japp, nu rullar det på. Så spänd på vem du är därinne. Pojke? Flicka? IIIIIHHHH!



Springfashion-kids

Jag blir helt galen på alla fina vårkläder som kommer in i butikerna!

Fina pastellfärger, jumpsuits, klänningar. Ja, man kan gå helt bananas! Jag handlade ju som sagt lite till Eloise igår på Kappahl. Men inte tog det slut där, nej, det blev en pyttebeställning på H&M med:) De är ju skitbra med basgrejerna, det är ju hyffsat billigt= shopping med gott samvete, haha;)
 
Så. Detta blev inhandlat till vår fis igår;
 
 Från Kappahl.
 
 
Från H&M.

Eloise verkar älska just Mimmi! Det är så kul att se att hon känner igen henne. När hon är på TV i Musses Klubbhus eller Mimmis rosettbutik så utbrister hon "Miiiimmiii!" :)
Sen fick hon ett jättefint Mimmi-gosedjur av sina gudföräldrar, och tar man fram den så blir det också ett förtjust: "Miiimmii!".
Så Mimmi-utstyrseln var alltså ett självklart inköp;) Ingen tvekan om saken.
 
Men nu så börjar min mage kurra! Har bara hunnit med kaffet än så länge.
 
Sooo looong!

Summering av helg

Men så irriterande!

Har försökt blogga lite då och då under helgen från mobilen, men det fungerar ju inte! Mobilen imponerar inte på denna tjej än så länge... Suck varför ska man behöva lära sig nya saker??
 
Iallafall, ska vi köra en snabb-summering?
 
 Fredag eftermiddag innebar storhandling, vilket tog alldeles för lång tid som ni kan se på Eloises ansiktsuttryck:P På kvällen kom Tobbe & Lina hit för lite soffe-slapp. Mys!
 
Lördagen briljerade med sitt fina väder: Perfekt för grillning! Tips på egen marinad som vi gör nuförtiden, blanda ihop sweet chili-sås, soja och honung. Mums! Kör lite på känsla när det gäller mängd.
Lördagskvällen var iallafall jättetrevlig!
 
 
Idag så började denna argbigga på dåligt humör. Alltså jag då, inte Eloise. Jag sover inte så bra om nätterna nu. Magen har ju börjat försvåra dethär med sovställningar. Rygg har fungerat länge den här gången men nu går det inte längre. Tungt att andas. Iallafall så vaknade jag på uruselt humör. Jag säger bara; STackars Tobias! Men! han var så snäll och sa åt mig att gå och lägga ig någon timme till så kunde han ta Eloise. Snällt!
 
Sen blev det Växjö och Grand!:) Och vi valde visst rätt heög! 3-års jubileum och en massa rabatter och erbjudanden i varenda affär! På Kappahl tex så köpte jag till Eloise klänning, linne, tröja, byxor, solhatt och strumpor till lillbebben för inte ens 350 spänn! Sick! Bilder på det visar jag imorgon:)
Ikväll har vi mest tagit det lugnt och kollat på gårdagens Gladiatorerna. Standard!

Finished

Åh! Känslan! Ja, när man precis har städat klart förstås, inget slår det.
Tobias slutar nu vid tre så då blir det att direkt åka till Älmhult och stoooooorhandla som precis vilken Svensson -familj som helst! Vi har gjort matlista för 2 veckor framåt, vi är tyvärr lite halvkassa med detdär.

Men, tills dess så ska jag kolla klart på "Seinfeld" som går på tv, sen försöka göra mig iordning... Lillfisen sover'
Förresten så gick pannkakorna hem:) Happy mommy!



TGIF

Freeeedag idaaag!

Alltså! Jag la ut min iPhone på Blocket igår.. Det dröjde inte 10 minuter förrän folk började ringa och skicka sms! Usch, jag som hatar att prata i telefon med okända;) Många kom med skambud, några ville att jag skulle skicka och allt det där. Visst, skicka kan man ju alltid göra, men heeeeelst slipper man ju det. SÅ! Kom detdär samtalet från en som kunde läsa (alltså vilket pris det stod;) och som bodde precis utanför Älmhult! Så idag ska vi mötas i Älmhult och lämna telefonen!:)
Skönt att få den såld så snabbt!
 
Ja, annars då? Jag och Eloise har precis ätit frukost och hon har fått kläder på sig. Jag tror jag myser vidare i sovutstyrseln ett tag till;) Städning står på schemat och sedan pannkakslunch när Tobias kommer hem på sin lunch. Får se om vår lilla matvägrare accepterar det;) Torskgrytan som vi gjorde i onsdags accepterade hon och slukade till middag igår! Sen gjorde Tobias pannkakorna till oss, och lillan var så duktig och hjälpte till att vispa:
 
Hur söt är inte denna donna???

Åh, så sjukt härligt med helg! En bra helg! Grillning imorgon med vänner, och så har jag nog lyckats övertala Tobias till en tripp till Grand på söndag:)) Tummar upp!
 
Hej svejs!
 

Tråååååk!

Puuuh! Det här med ny mobil är riktigt jobbigt.. Hade lite ångest igår och ville helst av allt behålla min iPhone;) Men nu äntligen har jag fixat samarbetet mellan min Sony och datorn så att jag kan föra över bilder med! Inte en dag försent!
 
Hur är det annars då? Jotack, bra! Livet flyter på och imorgon är det fredag igen:) På lördag blir det grillmys<3 Och Idag och imorgon har Tobias övertid på jobbet... dryyygt! Det hade de förra veckan med, och även nästa vecka. Lämpligt att de får det på sina 4 dagars veckor, hmmmmmm??
Jaja, han slutar vid kl 17 idag iallafall, så han hinner ju umgås med sin dotter i hela 1 1/2 timme! ShsFHSDGSOJJGD, så känner jag.
 
I magväg så är den hela 30 veckor gammal redan och växer som ogräs! Jag drömmer många nätter om vad som är därinne, men det återstår ju att se om 10 veckor. Längtar!<3
 
Jämförelse! Mage i vecka 20..
 
10 veckor senare;
 
 
 

I aaam dooooone!

Matten är slut! Godkänt slutprov! Ett slutbetyg jag är mer än nöjd med!
 
Jag är klaaaaaaar! Det känns så himla skönt så ni förstååååår inte!
 
Tagga 2 veckor kvar på nk:n nu!
 
Over and out!

Påskägg och prov.

Glad långfredag!

Vi började dagen med sovmorgon! Och ett beslut om att INTE fredagstäda! Panik! Jag dammade ju som sagt igår, och jag sa till Tobias att jag kan ju iallafall dammsuga av här lite kvickt, men sen tar vi damugning/skurning på söndag. Imorgon kommer nämligen Tobias' mamma/pojkvän/bröder hit på kvällen och passar Eloise medans jag och Tobias drar till Tobbe & Lina. Hör du det, LIna?? Skicka ett sms till mig om du ser detta så jag får det nr, av nån anledning så försvann hälften av mina nr vid telefonbytet:P
 
Jamen så att..därför blir det också lite brist på bilder här just nu:)
Idag så hade jag gömt ett påskägg för Tobias:) Eloise fick sitt direkt, tror inte hon hade velat leta.. Hon fick massa klämsmoothiesar, majskrokar och en liten leksak. Tobias fick ett ägg fyllt med Dumlesnacks och Marianne:) Jag hade gömt det i ugnen, hoho! Det tog tid för han att hitta det:)
 
Sen såååå... Prov på Nk:n idag. De har ju inte helgdagar där:P Eller jo, lärarna, de kan man inte nå på helgdagarna, men proven låses upp ändå. Sista delprovet innan slutprovet. Det var riktigt svårt idag! Jag är till och med lite nervös.. Men jag fick ihop svar på något himla vänster.. Har en valbar uppgift att göra på måndag, så tänkte göra den bara för att se lite duktig ut;)
 
Annars så! Påskmiddag hos mams och papps imorgon:) Myyyys!
 
Glad Påsk!

Fullt upp!

Fullt upp, tupp! Därav frånvaron;)

Har haft så mycket naturkunskap att ta igen eftersom det förra veckan var fokus på matten. Det är en massa dryga filmer på typ 50 minuter som jag ska ha sett helst tills imorgon (okej, 3 filmer á 50 min). Hoho! Har iallafall läst mina 37 sidor och besvarat 50 instuderingsfrågor, wooopa!
 
Sen igår så var jag och Eloise och myspyste hos Isabell och lillsessan. Såååå goo, den lilla damen! Namnlös än så länge, men Bella & Jimmy kämpar på med det:P
 
Och idag har jag, förutom skolan, hållt på att daaaaaammtorka överallt! Drygt! Men! Då har jag ju bara dammsugning och skurning kvar tomorrow:) Sen var jag, Tobias och Eloise ute i skogen och plockade påskris och lite vitsippor, så nu är det lite påskmysigt här. Har dock typ skippat gult och kör på rosa och vitt;) Går väl det med?
Men just det! Sen har jag ju ny mobil också! Efter mycket krångel från Telias sida (byter från Telia till 3, Telia har ju blivit så mycket dyrare..) så har jag ÄNTLIGEN mitt nummer flyttat från Ajfönen till min nya Sony. Love it! Jag måste bara lära mig den lite bättre... Ni vet, lära en gammal hund att sitta...
 
Men faktiskt.. Nu kommer Tobias med maten. Vi kör lazy-style och beställde. Tobias tog pizza och jag ceasarsallad! Mums! Har cravat en riktigt god sallad länge nu!
 
 

Måndag & Bm

Soliga Måndag! (Än så länge..)

Jag är supertrött idag! Får skylla mig själv när jag sitter uppe sent;) Jag brukar lägga mig senast halv elva, men igår satt jag uppe till halv tolv av någon anledning.. Sen så vaknar jag ju om nätterna av kissnödighet osv, och inatt var även mensvärk med på listan:P
 
Kvart över 7 vaknade lillrumpan iallafall idag. Upp och äta frukost! Vi körde på sama frukost idag; Havregrynsgröt med mosad banan, kanel & mjölk. Gott! Eloise älskar det!
 
 
Tjaa, sen var det lite plugg och dammsugning fram tills kl 11 när Tobias kom hem för att passa Eloise medans jag drog till barnmorskan.
Där gick det jättebra! Eftersom mitt järnvärde var så bra förra gången så slapp jag stick i fingret denna gången, tjohoo på den!
Bebisen låg och sparkade mycket, så det var lite svårt för barnmorskan att hitta hjärtljuden. Men tillslut så:
Hjärtljud: 140 slag/minut
SF-mått: 26 cm 

Precis som med Eloise så ligger jag på nedre delen av kurvan med sf-måttet. Men ut kom min 3,5 kg-bebis ändå:) Och denna bebisen ligger liiiiiite högre, så jag och Tobias tror på en större bebis denna gången:) Vi båda var, som jag sagt innan, enorma nyfödingar, haha! Så jättekonstigt vore ju inte det:P
 
Nästa tid är 9 maj! Det går fort nu. Vi längtar så oerhört efter detta lilla syskonet! Sen är vår familj komplett <3 Hur sjukt är inte det?:)
 
Todays mommy:)

You've heard it before..

Jo men så att..

Det var ju det här med att blogga bättre. Nu ska jag verkligen göra det! Dels har jag rätt så dåligt samvete för att jag inte dokumenterat denna graviditet lika mycket som första.. Det jag skyller på är att tiden går så himla fort att jag inte riktigt hinner med! Men bilder på magen tas, och jag mår som jag mår, kanonbra! Men ja, påsklöfte; Bli bättre med bloggen. Det är ju faktiskt roligt att läsa sen, det märker jag ju med min gamla blogg.
 
Sen så kommer jag högst troligen ha mer tid för le blogg nu. JAG ÄR KLAR MED MATTEN! Eller ja, jag väntar på mitt sista provresultat från nationella som gjordes i veckan, men jag fick B på muntliga och fått bra betyg på de andra proven, så läraren sa att matten är jag nog klar med nu.
Det känns så sköööönt! Denna matte har liksom hängt över mig sedan gymnasiet! Jag kan egentligen bli så sur på mig själv att jag inte tog matten på allvar då (var så sjukt skoltrött då, kan erkänna att jag inte pluggade en ynka gång...), för nu har det ju verkligen visat sig att om jag bara pluggat litegrann så hade det gått! Nu har jag ändå haft lite emot mig då jag bara kunnat gå på en mattelektion varannan vecka (inte ens det när barnvakten ställer in i sista sek..), så det har ju ändå blivit matte på distans för mig!
 
Naturkunskapen kvar då! Sen som sagt lite få-ihop-poäng-ämnen då idrott och estetisk verksamhet inte räknas i slutbetygen längre. Sen.. Så är det råplugg inför högskoleprovet i höst:P
 
Sjukt mycket tjatande om skola nu! Tror det är för att peppa mig lite med.. Annars så börjar denna kväll bli sen..
 
Så jag skriver mer imorgon:)
Efter jag varit hos Barnmorskan, yay!:D
Måste bara komma ihåg att kissa i den där burken imorgonbitti..