Fredag!

Tack Maja & Sandra för gårdagens pepp! Puss!

Fredag idag, vilket innebär ledig dag för Tobias:) jag började morgonen med att åka till vårdcentralen för att ta blodprov och kolla att min sköldkörtel sköter sig som den ska. Så bebben har det bra i magen.

Sen så har väl inte jättemycket hunnit hända. Körde inom maxi på Tobias begäran då de hade billigt lösgodis så jag köpte en stooooor påse! Men innan man får äta det sånär det fredags städning som gäller!
Sen så har jag lite ångest över att jag är så dålig med magbilder den här gången:P jag tar lite ibland, men lägger inte ut. Och oftast så glömmer jag ta vi veckobytet! Illa! Måste bättra mig! Detta är ju högst troligen min sista graviditet! (Usch, va sorgligt när man skriver det..)
Men här får ni en bild från idag i vecka 22 (21+5) :

Magge!<3


Glad!!

Wihoo, nu är man glad till helgen!

Godkänt naturkunskapsprov! Inlämnad labbrapport!
Och... Godkänt matteprov!! Inte nog med det, jag hade bara 3 fel!! :D Det känns ju helt awesome eftersom vg/mvg-uppgifterna är på 3 poäng vardera.
 
Jag som var så sur och tvär innan provet igår, och stackars Tobias fick ta en massa törnar:P Jag gnällde över hur trög jag var som inte förstod något och att jag inte skulle klara det. But I did, och ingen är gladare än vad jag är:)
Snart slutprov, sen är jag klar med Matematik 2a aka, Matematik B. Känns hur bra som helst! Ett steg närmre drömmen:)
 
Snälla, söta, rara läsare... Håll tummarna för att jag klarar allt det här nu:) Min väg mot ssk-programmet för att sedan bli barnmorska :)
 
Kram från mig!
 
 Matteboken i högsta hugg!

Mår illa på folk!

Nu svämmar hormonerna och jag är riktigt förbannad!

I min förra blogg kunde ni läsa i februari 2012 hur arg jag blev när folk klankade ner på nyfödda prinsessan Estelles namn. Som sagt, föräldrar har rätt att döpa sina barn själva, ingen har väl tvingat på ett namn på er unge??

Och visst upprepar det sig nu. Jag är lite nördig, jag tycker det är jättespännande med en ny liten sessa och jag kan erkänna att jag längtat lite tills de skulle avslöja namnet. På olika forum och på Facebook har det under några dagar diskuterats vad den nya lilla prinsessan ska heta. Många svarar. Några är seriösa, några lite oseriösa och så finns det ju de rikspuckona som tvunget måste skriva "vem bryr sig?" Och "bryr sig fb om vad mina barn heter, varför frågar ni inte det?"
Så onödigt att ens skriva då kan jag tycka. Så är det nu, när kändisar får barn så diskuteras det, speciellt när det är kungligheter och det är väl roligt? Det blev ju en hejdundrande uppståndelse när Kim Kardashians unge föddes, så varför inte när en svensk prinsessa får barn?

Och nu har de ju avslöjat namnet; Leonore Lilian Maria. Väldigt fina namn om jag får säga vad jag tycker.
Och även en bild på lilla sessan publicerades. Så söt!
Så hamnade jag på ett forum där frågan ställdes "vad tycker ni om namnet?"
Folk var förvånansvärt positiva till namnet. Men jag blev rent ut sagt när jag såg några skriva "hoppas de stannar i USA med ungen, ta inte hit fler parasiter!" Och "vad ful, men iofs sötare än Victorias skallepärs-unge."
Att folk inte skäms! Så sjukt elakt! De personerna kan själva flytta från Sverige så att vårt land består av snälla människor istället!

Suck på er!!

One down...

Huuuja!

Dagen började lite fint med ett naturkunskapsprov. Skönt att ha det gjort! Det kändes rätt bra med! Nu är det bara matteprovet kvar, och det är väl typ det jag är mest orolig för..åh! Hoppas jag klarar det!
 
Annars idag så kommer Isabell hit och hälsar på. Ska bli jätteroligt:) Vi får se vad vi hittar på, i nödfall så finns ju Ikea, haha.
 
Och lite update om lillan. Igårkväll uppdaterade hon sitt gående. Hon har under en veckas tid ca gått jättejättebra- om man släpper henne. Hennes spärr har varit att släppa själv och gå. Men igår på dagen så släppte hon soffbordet och gick! Sen försökte jag få henne att göra det igen, men det ville hon inte. Men sen igårkväll så släppte hon från soffbordet igen! Och sen helt plötsligt släppte hon från allt och sprang runder i hela huset!
Och denna morgon har inte varit ett undantag. Hon springer runder och lever rövare och trillar typ aldrig! Nu är det slut på lugnet, hihi!;)
 
 
 
Full fräs!
 
 
 
 
 

Frånvaro

Jag ber om ursäkt!
Det har liksom varit fullt upp i helgen!

I lördags var vi och badade på äventyrsbadet i Ljungby med lilla fisen. Vi skulle möta upp Tobias mamma och bröder där, och sen ville även Robin & Hannah med:) det var jättekul! Eloise tyckte det var roligt att åka rutschkanan. Men det bästa var nog att äta farmors bullar, hihi!

Sen åkte vi hem fram mot eftermiddagen, och jag och Tobias hade ju som sagt gjort smörgåstårta på fredagen så vi frågade om Robin o Hannah ville komma och smaka:) åååh, så god den var! Den ska vi verkligen ha på kalaset, kommer bli succé!

Jaa.. Sen har jag inte hunnit så mycket mer. Har prov denna veckan både i matte och naturkunskap. Matten är bajs. Jag glömmer allt så fort! Åååh! Håll tummarna för mig!
Denna veckan hoppar jag simningen. Tiden räcker inte till! Och Lina är i USA och lever loppan xD
Men jag lovar att vi hörs snart igen. Ok?

Fredag!

Fantastiska fredag! Tobias är ledig så vi kunde ligga och dra oss ett tag när lillan vaknade. Sen dukade vi fram långfrukost. Jag bakade ju bröd igår, så det passade ju perfekt en ledig fredag som denna:) lite kokade ägg med, mums!


Mitt bröd blev riktigt sjukt bra denna gången! Lärde mig att man inte får ha i för mycket mjöl, det gör inget om det är lite lite kletigt. Och bra blev det!

Annars så är det ju städning som står på schemat som vanligt idag. Jag dammtorkade igårkväll så jag skulle slippa det idag. Och nu är källaren precis dammsugad och skurad och toaletterna är rena. Ovanvåningen tar jag senare när Tobias och Eloise går upp till sväris så jag kan ta det ifred;) men det är ju bara dammsugning och skurning kvar så det känns ju otroligt skönt!
Och nu ska vi även göra smörgåstårta som vi ska ha imorgon till Melodifestivalen:))

Rensa!

Jag hade typ... Velat gå på healing-läget. Finns det? Skulle behöva rensa bort en massa onödig negativitet från mitt liv. Man känner liksom att man inte orkar med det. Det pågår så mycket ändå som stressar mig med plugg o så. 

Rensa. Rensaaa! Jag skulle behöva gå på healing tror jag..

Latmat

Idag orkade vi inte göra mat:P jag har stått i köket och gjort både knäckebröd och vanligt bröd (morotsbröd, blev kanongott!)
Så iallafall så var vi på maxi och to en såndär superdupergod och fräsch plocksallad! Så gott.
Perfekt nu när lillan lagt sig och ha framför en film:)




Åååh!

Fjfkfglglelglflf!

Så känner jag nu...…......

Leopard-crazy

Denna önskar jag mig i födelsedagspresent:


Världens snyggaste skötväska! 
Vill ha-faktorn är enooooorm! :)

Bulle i ugnen

Åååååh! Bakat muffins, ätit muffins, bakat frallor, ätit frallor... Snart kommer jag rulla fram xD

Nä, imorgon ska jag minsann iväg o simma! Det lär nog behövas efter denna dagen;) men gott var det. Och vi hade ju gått mer än en timme innan svullandet;)


Eloise tyckte också frallorna var goda:D

Bugaboo Donkey Duo

Jag har ju helt glömt att nämna det här. Vi har ju köpt ny vagn! Drömvagnen, Bugaboo Donkey Duo, som innan bebisen kommer kan användas som en Donkey Mono, alltså singelvagn:)

Och nu så har vi haft sådan tur! För det tog såklart hårt i plånkan att köpa denna.. 11000:- är ju inte pengar som man har gosandes i plånboken precis;)
Men Tobias tänkte i helgen att han skulle testa sälja sitt gamla högtalarsystem. Och responsen var enorm! Så igår blev det sålt. För mer än vad vi betalade för vagnen tom:) så nu ser mitt sparkonto ut som vanligt igen:D och då har vi ju inte ens sålt den gamla vagnen! Det går bra nu:D

Nog om det, här är en bild på skönheten:

Duo

Mono

Elodie Details Cheetah

Alltså.. Skrev ett inlägg innan men det verkade inte vilja publiceras.. Men jag skrier det igen för jag är så sjukt nöjd!

Har äntligen fått tag på en Elodie Details åkpåse i färgen Cheetah. Den säljs inte längre och myyyyycket eftertraktad. Men jag hade tur och idag fick jag hem den:

Såå snygg!

Så nu är jag ägare till Elodie Details snyggaste åkpåsar; Cheetah och Apple of my Eye.

Tiden flyger fram!



Redan?
Detta går ju som på räls;)

Hugg av min näsa tack...

Jag är så sjuuuuuuuuuuukt trött på denna nästäppa! Jag var ständigt täppt när jag väntade Eloise och nästan ett helt år efter det! I september avvänjde jag mig och klarade mig utan skiten i i nästan 2 månader. Sen hann jag knappt bli gravid igen förrän skiten kom tillbaka! Och nu vaknar jag tidigt på morgonen av att jag är täppt, men nässpray hjälper typ inte längre... Tog nässpray för 30 min och är redan täppt igen..
Är det ens lönt att försöka avvänja sig under graviditeten?
Det jobbiga är ju att det tar en natt eller två att bli av med det.. And I need my sleep.

Nästäppan gör mig trött..


Vaken sedan halv sju, tjohoo!

Sådär

Mående-status; still crappy!

Alltså, igår var jag helt död! Låg mest i sängen och ruttnade! Som om inte huvudvärk och förkylning var nog så började jag kräkas med på eftermiddagen. Ja usch. Nog om det. Om något så mår jag liiiiiite bättre idag.
Men åh, så tråkigt det är att vara sjuk. Man gör ju inget vettigt precis.

Men ja. Jag tror vi hörs senare. Och då tror jag att jag har lite roliga nyheter med:D 

Dags för lite gnäll...om man får?

Bööööööl, vad dåligt jag mår! Jag vaknade först och främst med huvudvärk! Oddsen liksom? Jag har ju problem med huvudvärk, både denna graviditet och med Eloise. Denna gången har det dock varit hanterligt, men när det väl kommer så kommer det med dunder och brak!
 
Sen så är jag dyngförkyld. Halsont och lite feber för att addera lite grädde på moset.. Perfa! Right? Jag kommer liksom missa matten idag, det känns ju inte så kul... Inte för att det är världens undergång då jag ligger bra till i matten och förstår det rätt så bra... Men ändå. Man vill ju vara där.
Tobias är jag sur på. Dels för ett bråk vi hade igår, ja, vi gick och la oss sura (eller är det mest jag?) så jag är fortfarande lite putt på han. Sen ringde han innan och frågade hur allt var, så jag gnällde av mig lite att jag inte mår bra, och det är ju lite jobbigt eftersom man inte riktigt kan vila när man vill. Nej, han förstod ju inte alls. Han, the man som ALDRIG är sjuk, ALDRIG har ont i huvudet, han förstår ju veeeeeerkligen hur det är! Eller?
När han väl är sjuk så är han ju döende, precis som alla andra karlar här i världen.
 
Nej, så han är vi sura på idag så ni vet.
Och jag har fått gnälla av mig. Vi typ..hörs när jag inte är en sådan bitterfitta längre.. eller nått.

Förmiddag

Godmorgon, godförmiddag!

Ännu en dag. Jag har varit uppe sedan kl halv åtta ungefär.. La mig vid kl 22 och somnade som en lite bebis!
Nu har jag plockat, ätit frukost och lekt med Eloise.
 
Frukosten är ju standard nuförtiden;
 
Chiagröt!

Måste verkligen köpa ny mandelmjölk idag så jag kan få imorgon med;) Och så ska jag köpa garn! Ska virka en till filt av mormorsrutor till den nya bebisen:) Och så ska jag fixa fästen till barnvagnsmobilen som jag nu är klar med. Visar en bild sen när allt trätts ihop.
 
Och ja, appropå bebis då? Ja, ultraljudet igår! Åh, det är så underbart! Vill dit och kolla hela tiden! Nu får vi vänta tills den föds! Jag blev flyttad lite till, bf är 5/7, så jag är i vecka 20:)
Allt såg jättebra ut! Det är det viktigaste, att den mår bra. Vi fick titta bort när hon skulle mäta lårbenet så vi inte såg könet:P Hon sa sen att hon sett vad det var. ÅH, SÅ NYFIKEN!!!
Tobias hade tjuvkikat lite och tyckte det såg tomt ut mellan benen, men vad vet vi?;)
Han tror att det är en liten flicka iallafall:)
 
Och det var allt jag hann skriva nu, måste iväg typ NU!
 
Hej!
 

Stora dagen

God förmiddag!
Jag och Eloise vaknade kvart i åtta i morse vilket kändes rätt lagom. Upp och ge frukost till lillan och byta om. Och så har jag fixat måndagsdammsugningen med och gjort dagens uppgifter till skolan! Bra va?? Effektivitet, mina vännner;)
Eloise vilar nu och jag har precis käkat frukost (sent ja, men ni hörde ju hur min morgon var;)
Jag kör stenhårt på min chiagröt nu!

Jag blandar nu även i kanel och lite honung på kvällen när jag förbereder den, och på morgonen har jag i upptinade jordgubbar. Alltså det är sååååå gott!

Men nu har jag inte tid och tjafsa mer:) in i duschen och göra mig iordning. För idag, ja vad var det då??? Ultraljud!



Gott!



Gissa vad jag är lite extra sugen på these days... ;)

Bortskämda

Just nu sitter vi hos Tobias mamma och ska bli bjudna på mat, kyckling med ris & currysås. Vilken tur har inte vi? Jag sitter i soffan och känner mig jätteslö och Tobias sitter och leker med Eloise på golvet. Och det luktar som om maten strax är klar! Mmm!


Ja, vi har det allmänt bra idag!
Ultraljud imorgon. Längtar!!!


Fredagsmys & lördagssyssla

Heeeeej!
Shit majbritt, det känns som längesen fastän det bara var i torsdags som jag skrev här. Jag bättrar mig!
 
Igår så lämnade jag man och barn hemma med fredagsstädningen och drog upp till Växjö för att träffa Isabell. Nu tycker ni jag låter taskig va? men nej, Jag dammtorkade överallt och dammsög och skurade nedanvåningen, så Tobias behövde bara ta och damsuga och skura ovanvåningen. Och det var hans idé för jag har så sjukt svårt att släppa kontrollen och låta någon annan göra det... Tänk om han gör fel?;)
 
Iallafall..Jag och Isabell for runt i Växjö och hämtade ut gratis babypaket här och var. Mer om det senare. Kan säga att vissa blivit mycket sämre än när jag hämtade ut när jag väntade Eloise;) Men klagar inte, gratis är gratis:P
Sen gick vi en runda i stan (i regnet tyvärr) och lunchade och lite så på ett jättemysigt ställe i Tégnergallerian. Jag åt en supergod burrito med salsadipp:
 
 
När jag kom hem så låg jag tyvärr däckad hela kvällen med en av mina berömda huvudvärksattacker...kuuul! Det var så illa att jag till och med vaknade med huvudvärk i morse..
Men inget en långpromenad med min familj kunde råda bot på:)
Sedan kl 13.30 så är vi "barnvakt" till alla små monstren uppe hos svärmor. Hon och killen skulle ut på dans hela dagen/kvällen så vi lovade att sitta hemma hos henne och ha lite koll på alla. Tobias och Albin spelar flappy bird, tjejerna kolalr skräckfilm (blä) och de andra killarna spelar gta tror jag. Eloise vilar:) Och jag räknar matte! Hur roligt har inte jag???
Snart är det dags för 350 familjepizzor och över 2 kg lösgodis! Ehh, ja...jag äter ju för 2...? 
 

Thursday morning

Gäääääsp! What a morning..

Hur började dagen? Jo, jag vaknar med ett ryck kl 5.30 av att min telefon ringer, Tobias mamma. Jag reagerar lite sent och tar mobilen och springer ut i köket för att inte väcka Tobias, men missade samtalet. Jag ringer upp direkt igen, blev ju skitorolig! Jag menar efter allt dethär med sitt crazy ex och så.
Men hon svarar och skrattar fram ett förlåt:P hennes kille hade råkat trycka på mitt namn o ringt upp när han skulle kolla klockan xD aja, sånt händer.

Somnade till slut om och Eloise var så duktig och sov till halv nio. Skönt!
Och hela morgonen har jag arbetat med naturkunskapen och försökt göra klart dagens uppgifter och tänkte även påbörja morgondagens så jag slipper allt imorgon.

Ja.. Det var väl min spännande morgon.. Nu sitter ni på nålar va?;)




Chiagröt

Lite löst har jag hört talas om Chiafrön..
 
Igår så köpte jag det på Life och tänkte att jag skulle prova på chiagröt. Det är ju sådär supernyttigt som det bara kan bli! Dyra frön dock, men man behöver bara 2 msk till en portion.
Man låter bara 2 msk chiafrön svälla tillsammans med ca 2 dl mandelmjölk över natten. Du kan även blanda i honung eller någon slags frukt i. Jag var ju inte riktigt förberedd då detta var ett spur of the moment, men på morgonen tog jag i upptinade jordgubbar. Gröten kan ätas både varm och kall, jag hade den kall
 
Supergott! Om man är en såndär inbiten grötmänniska som jag är:P
Så min frukost blev en portion chiagröt, en järnbomb smoothie och ett glas apelsinjuice. Ja, ni vet väl att C-vitamin förbättrar järnupptaget, medans mjölkprodukter samt koffein hämmar det. Så ingen kaffe med mjölk här inte!
 
Men iallafall... Testa!
 
Chiafrön. Finns at köpa i hälsokostaffärer.
 
 Min gröt. Jag ursäktar, men jag hade nästan ätit upp allt innan jag kom på att fota.. :P
 
Och min järnsmoothie som trots sitt utseende är jättegod..
 

Vecka 19 (18+0)

Magge!


Och jag mår faaaantastiskt! Igår simmade jag och Lina 55 längder och det är så skönt! Simma ska jag fortsätta med sålänge det inte blir jobbigt:)

Och jag skrev ett blogginlägg igår som visst inte ville publiceras? Så jag gigade inte er igår, min blogg gjorde det. 
Bloggen tyckte kanske att det var ett ointressant inlägg? Då skiter vi väl i det;)

Duktig tjej!

Idag så briljerade Eloise!
Hon gick sina 4 första steg helt själv:')
Visst så är det fortfarande ostadigt, men innan vi vet ordet av det så springer hon väl omkring här:P
Mammas stora flicka, vad det går fort<3
 
Ja, det var detta jag ville uppdatera er om. Vad som händer här i Diö:)
 
Nu är det hårdträning som gäller! Hårdträning på powerwalk!;)
 
 

Magen växer sakta men säkert

Mage vecka 17+4:


Än så länge har jag inte så mycket att vara kaxig med:P imorgon är det en vecka kvar till ultraljud, pepp!