Allmänt

Måndag idag. Näst sista dagen i april sen är det minsann maj månad:D Galet! :)
1:a maj förra året hade jag gått mina 12 fulla veckor då risken för missfall minskar, det var liksom världens milstolpe då och jag och Tobias längtade efter den dagen när vi fått vårt plus:) Och 4 maj är det 1 år sedan vi såg  Eloise på ultraljud för första gången! Vårt första ultraljud någonsin! Det går inte att beskriva hur häftigt det är, det måste upplevas. Tror hon var typ 6 cm lång då, är det inte sjukt?
 
Annars denna måndag så har vi varit uppe sedan 7.30. Lite mör idag är man, Eloise har nuförtiden fått in riktig snits och fart med att vända sig från rygg till mage... Även i sängen! Vet inte om hon gör det i sömnen, men 3 gånger i natt har vi fått gå upp och lägga henne på rygg, för hon blir jätteledsen när hon är på mage! Lustigt detdära. Men hon somnade iallafall direkt igen när man lagt tillbaka henne på rygg.
 
Och hennes lilla tand.. Jättevass!:( Hon verkar inte själv besvärad, men jag är löjlig och tycker det känns jätteläskigt.. Hon är nog lite gnälligare än vanligt, men men, det brukar ju vara så:) Och vi överlever nog alla tre;)
 

Nya skor

Efter virrighet och otur så har jag ÄNTLIGEN hämtat ut mitt paket från Din Sko med mina nya boooooots :P
I fredags var jag på Maxi, kom hem, hämtade posten där jag fått en avi om att mitt paket fanns att hämta ut på Maxi. Eftersom jag inte då hann (orkade) åka till Maxi igen så tänkte jag att jag tar det på lördag innan vi ska iväg.
 
Igår när vi körde, så körde vi inom Maxi för att tanka och att hämta paketet. Hade kunnat gått om jag inte tagit med mig fakturan istället för avin;) Ååååh, och vi som skulle till mormor & morfar hann inte hem och hämta avin.
 
Men idag så äntligen! Tittade jättenoga så jag fick rätt lapp och begav mig:) Och så passade jag på att handla ingredienser så jag kan göra egen spagetti & köttfärssås-puré till lillfisen:)
 
Och mina skor? De är skitsnygga! SÅ nöjd:)
 
 

Walking down the aisle

Jag har tänkt mycket på det ögonblicket på bröllopet när man går ner till altaret. Och på vilken låt man ska ha! Jag är inte så jättesugen på att ha den klassiska bröllopsmarschen, och Tobias tyckte inte heller det. Varför göra som alla andra?:) Jag gillar att vara lite annorlunda.
 
Det finns dock många fina låtar.. En annan klassiker som är jättefin är ju Canon i D, men den tycker jag också är för vanlig. har en favorit som det lutar väldigt mycket åt, men såklart tänker jag inte säga vilken, tråkigt va?;) Syrran fick höra och den fick tummen upp av henne och Tobias :D
 
Men vi får ju se, det är ju trots allt 14 månader kvar;) Men det är bra att göra/planera mycket i god tid :)
 
Men! Ni får gärna tipsa mig om den låt NI tycker är den vackraste som finns :)

2 tänder!

Åh, stolt mamma! Jag och Tobias låg i sängen imorse med Eloise och myste och jag säger till Tobias att det är mångas bebisar (i Eloises ålder  då) som börjar få tänder nu. Sen tänkte jag att jag ska kika lite för att se om något var på G.
 
Men ja! Där var ju en tand, nedersta framtanden som syntes jättetydligt! Hur har vi kunnat missa det?:) Försökte ta kort, men Eloise trycker bara fram tungan hela tiden;) Sen fick vi en bra kik till. BÅDA nedre framtänderna är ju på väg! Bebis börjar bli stor <3
 
Annars idag har vi mest myst:) Varit i affären och så, och städat lite eftersom vi får lite besök ikväll, Bellaplutt och Jimmy kommer hit från Växjö :) Hon bor alldeles för långt borta!
 
Så vi har laddat med godis och gott humör:) Och Coca-Cola :D
 
Vår stora tjej <3
 
 

Mangopuré

Godmorgon!

Dagen började med att jag vaknade kl 7 och kunde absolut inte somna om. Nähä, upp och röja då typ. Eller ja, det går inte röja här just nu, vi håller på och rensa garderober så det står sopsäckar och annan skit överallt! Menmen, garderoberna ser bättre ut iallafall= enklare när vi ska flytta.
 
Gjorde egen mangopuré till lillan idag med:) På 2 st mango så det blev litegrann. Perfekt att frysa in. Måste köpa fler sådana små förvaringsburkar.. Jättebra att frysa in hemmagjorda puréer ju:)
 
Hon har inte smakat mango än, men hoppas det blir poppis:) Jag tyckte det var jättegott iallafall;D
 
 
 
 

2 månader kvar!

Wihoo! Om exakt 2 månader är det satt att vi får tillgång till huset! Flytt! Ska bli roligt, spännande och allt dedär. Det är ju inte riktigt själva flytten man ser fram emot, utan när allt börjar komma iordning. Jag fasar över alla lådor och möbler som ska kånkas ner för dessa trappor.. USCH!
Alla vi känner ligger risigt till för vi behöver nog en massa hjälp;)
 
Och jag komemr nu i veckan eller nästa vecka rensa ut en massa skit här och sälja saker som aldrig används, Redan sålt lite och det känns bra att bli av med saker och tjäna en liten slant:) Är med på en köp/sälj-sida på facebook. Ganska bra skit dedär grupperna!
 
Sommar sommar, nu vill jag bara ha sommar:) I vårt hus, faaaaab!
 
Och nu undrar jag när Eloise tänker vakna upp från sin förmiddagslur?
 

Sover som en kratta

Åh, vad är det med mig??? Jag har sovit så dååååligt typ 4 nätter i rad!
Vaknar och är alldeles genomsvettig, aldrig varit det innan.. Vaknar och kan inte somna om, och inatt vaknade jag och hade såååå ont i magen så att jag trodde att jag skulle avlida litegrann. Inte kul! Konstant trött. Hällt i mig både kaffe och en kopp grönt te för koffeinets skull.. Inte så värst pigg för det. Blir så sjukt grinig när jag är trött!
 
Förresten så fick jag tillbaka provsvaren från blodprovet jag tog förra fredagen. Det har förbättrats! Ligger precis på gränsen till normalfunktion nu, så nu ville de inte ta fler prover förrän om ett halvår, så det bådar ju mycket gott att denna struma ska försvinna av sig självt.
Blev däremot meddelad att de vill göra en ultraljudsundersökning på min hals, bara för att ha koll att allt ser bra ut.
Lite komiskt eftersom jag sa till Tobias förra veckan att jag längtade tills nästa gång vi ska på ultraljud...fast det var ju inte riktigt detta jag menade;)
 
 
Och idag ska vi träffa min och Eloises favorit! Att dra Lina i håret är favoritsysselsättningen! Eloises då, inte min.. ;)

Godnatt

Måndagkväll.

Bebis sover för natten och jag är redo att lägga mig i sängen och läsa lite och kanske lite Candy Crush?
Var ute och sprang innan:) Första turen på över 1 år, inte sprungit sen jag fick reda på at jag var gravid. Och det gick väldigt bra! Har ju förberett mig på crosstrainern;) 7 km kämpade jag mig till. Minus-sidan är att det inte finns någon bra skogsrunda här i närheten.. En liten runda, så den fick jag springa 2 gånger, plus en runda bland betongen, såå.
Men iallafall.
Fräsch blir man iallafall;)
 
 
Babysim idag med och Eloise fick dyka:) Såå duktig, min lilla tjej!<3 Dock sov hon inte så länge på förmiddagen som hon brukar, så när de var i bubbelpoolen i slutet gäspade hon och såg nästan ut som om hon skulle somna på plats. Behöver jag säga att hon sov som en stock när vi kom hem?
 
Tröttfia<3

Men nu checkar även jag ut och säger godnatt till alla er därute.
Godnatt.

Kardashians och allt dedär

Jag har blivit helt besatt av "Keeping up with the Kardashians" och alla dess spin-offs! Tycker det är rätt roligt:)
Och nu funkar inte vår boxer så då passar det perfekt att kolla på de senaste avsnitten av "Kourtney & Kim take Miami" :)
 
Nån mer??? Som gillar detta?:P
 

Träningsflyt

Söndag. Både en skön och tråkig dag. När man gick i skola hade man söndagsångest för att en ny skolvecka väntade, och det har suttit i lite sen dess trots att mitt jobb inte är ett måndag-fredagsjobb och trots att jag nu är mammaledig. Fast lite bättre känns det ju;)
 
Jag har iallafall idag handlat, tvättat, gjort puréer och tränat.
Jag har ett bra träningsflyt nu (peppar, peppar..). Både igår och idag körde jag 62 minuter på crossen plus min 10 weeks. 5 fulla veckor har jag kört nu:) Mer än hälften:D
 
Däremot borde jag bli duktigare med promenader nu när vädret är så vårigt och fint... Meeeeen, det är det här med dessa urtråkiga rundor i Älmhult utan skog. I vackra Diö blir det förhoppningsvis bättre:) Skogsrundan förbi sjön är något jag saknar som ska bli så mysigt att powerwalka igen:)
 
Men nu önskar jag er en trevlig söndagskväll:) Hoppas er helg varit bra!
 

H&M

H&M har väldigt fina sommarplagg till bebis till väldigt bra priser! Så igår plockade jag på mig en hel del igår som inte ens blev 400:- sammanlagt! Sen köpte jag en bikini til mig och så var det ju 10% på hela köpet, så NÖJD!
 
Detta blev det till Eloise iallafall:
 
2-pack pyjamasar, 2 linnen, en blus, en body, 2 par leggings (syns bara ett par här)

Sen så beställde jag en klänning och en jumpsuit online som var jättesöta:) Så nu är lillfisen redo för vår och sommar:D

Onepiece

Idag bestämde jag och Tobias oss att vi ville nog ta en tur till Växjö. Så vi packade in bebis, vagn och oss själva i bilen och körde upp dit. På H&M fick jag äääääntligen använda mitt presentkort och hittade massa fina kläder till Eloise och en bikini till mig. Visar det senare.
Dock blev jag än en gång irriterad på H&M.. Fick hem rabattkuponger. Jättebra OM man fick använda dem! de började gälla på måndag  och vara tills nästa söndag.. Bara i butik. Kul för oss som har 6 mil till närmsta H&M, suuuuuuuck på dem alltså:P
 
Annars så kollade vi in vigselringar.. Köpte ingen, vi har ju gott om tid, men vet kaaaanske vad jag vill ha för en;D
Vi hade iallafall en mysig dag däruppe i storstan, men nu är vi hemma och myser och ska inte göra ett dyft ikväll:)
Eloise har ingått myslördags-läge med sin superfina onepiece!
 
Ska lätt köpa den i en stl sörre sen:) Chillaren som inte sitter still hos en längre;D
 

Det här med mat..

..på bröllop. Jag och Tobias har funderat lite på det såklart. Vi har inte varit så sugna på det klassiska förrätt, varmrätt, efterrätt och tårta. Det är så svårt om det ska serveras en tallrik med mat. En köttbit med en sås någon/några inte tycker om, någon är allergisk osv.
 
Så vi tycker det blir godare för alla gäster om man som varmrätt har en buffé. Med lite olika kött, tillbehör och sllader så tror jag det blir succé. Jag vill hellre ha det, Tobias tycker också det är bäst, samt båda mina tärnor som står ut som bollplank nu:P
Som förrätt kommer vi ha olika snittar vid brudskålen efter kyrkan.
Och vi tänker inte både ha efterrätt och tårta. Nej, då känns det som om man bara sitter och äter hela tiden. Vi kommer ha tårtan till kaffet, sen senare på kvällen tänker vi nog ha en godisbuffé stående som man kan plocka ifrån när man vill under senare kvällen.
Låter inte det ganska bra?:) Tobias och jag är väldigt nöjda över denna matplanering:) Och om man har en buffé där en själv kan laga mycket själv så sparar man nog en bra slant med, vilket är ett plus.
 
Längre fram ska vi bara komma på exakt VAD som ska serveras;)

Bebisfilt

Ahh, fredag once again!
Jag har precis plockat iordning och dammtorkat eftersom Eloise sover. Så dammsugningen och moppandet får vänta tills hon vaknat.
 
Jag ska börja virka mormorsrutor till en bebisfilt tänkte jag. Johanna visade mig lite hur man gjorde, jag testade och det blev jättefult när jag gjorde det xD Så hon skickade hem mig med virknål och garn för att öva. Så jag kollade på youtube-klipp igår (sjukt smidigt, där kan man lära sig ALLT;) och nu har jag gjort massa mormorsrutor och tagit upp, virkat igen, tagit upp osv. Nu blir de ganska bra! Så jag ska köpa garn i olika färger så ska jag försöka göra en filt till Eloise. Nu tycker jag bara det är synd att jag inte kom på detta tidigare! Typ inan hon föddes så vi hade kunant haft med filten till BB:) Ni vet.. en filt som varit med från början. Menmen, detta blir hennes filt, sen ska jag göra en till hennes lillebror eller lillasyster i framtiden när jag är på tjocken igen:)
 
Roligt tidsfördriv iallafall:)
 
På G med övningsgarnet :)

Torsdag morning

Åh, gårdagen bara flög förbi!

Glömde att jag inte ens skrivit något här;) Jag gjorde till exempel klart min Squat Challange igår! 250 st! Jag klarade det! Så stolt att jag inte fuskade en enda gång:) Ska fortsätta med knäböj varje dag, men "bara" 100 per dag. Det är ju easypeasy nu.
Och medans Eloise sov sin förmiddagslur så gjorde jag egen musli som jag så länge tänkt göra men inte riktigt fått tummarna ur. Varför inte? Det var såååå enkelt! Och så gott! Tobias gillade det också, så nu blir det hemmagjort hädanefter:) Säkert bättre för magen med.
 
 
Har förresten blivit duktig med att använda crosstrainern igen. 30 min i tisdags och en timme igår. Tar nog ett pass ikväll med bara för att haha;)
 
Och ännu ett förresten som irriterade mig så mycket igår.. Jag fick ju ett presentkort från H&M när jag fyllde år. På baksidan på kortet står det "Skrapa rutan för att få din online-kod", gjorde det och hittade jättemycket fint på onlineshoppen.. Gick inte fylla i koden? Nähä, googlar väl lite då, hittar på H&M:s infosida; "Presentkort går inte att använda via katalog eller online." Men grattis, varför har ni en online-kod då? Så frustrerande! H&M lever kvar på stenåldern, både på det och deras leveranstider. Ibland får man vänta 2-3 månader på en vara. Tackar.
Tur att vi ska till Växjö på lördag;)
 
Med detta säger jag; Glad torsdag!
 

Skönt!

 
Då slipper man oroa sig för det iallafall:)

Planering

Tack för alla grattis! :)

Såklart har vi börjat planera lite, bestämma saker som ska planeras i tid. Vi har bestämt färgtema; vitt, guld och inslag av lila. Blir nog kanon! 
Vi har bokat Stenbrohults Kyrka den 12 juli och lokalen vi ska vara i efteråt.
Jag har bestämt mig för 2 tärnor som jag frågat och som tackat ja. Tobias är dock inte klara med sina marsalker än, han vet inte om han ska ha 2 eller 3.
Toastmasters har vi utsett. Eller ja, de erbjöd sig, men bättre hade vi nog inte kunnat få:D
Värdpar är tilltänkt men inte tillfrågade än.
Fotografen är tilltänkt men inte frågad, eller? Sandra? Fixat?;)
Bruduppsättning fixad. Eller ja, planerad;)
En solist i kyrkan har vi en i åtanke som vi tänkt fråga om hon vill.
 
Och sen så har vi pratat såklart om mat och allt detdär. Vi måste även se hur det ser ut i lokalen så vi kan planera dekoration och underhållning därefter:)
Och i sommar ska jag ner till Malmö och prova brudklänningar:) Är inte det varje flickas dröm?
 

Gråa måndag

Skriver i ett senare inlägg vad som hittills planerats med bröllopet, sen får ni vara beredda på att jag kommer tjata om detta en tid;)
 
Ja, annars går vi in på en ny vecka. Ny vecka för mitt ten weeks program, 5:e veckan:) När denna är klar har jag gjort hälften:D Och dag 28 på squatsen, alltså vilodag. Sen bara 2 dagar kvar! Och hörrni! Jag märker jätteskillnad på rumpan måste jag säga! Men sen kan det ju vara för ten weeks med plus min crosstraining men ändå:)
 
Kör träningen ikväll, nu i förmiddags var det långpromenad på över 1 timme med barnvagnen:) Och nu är det snart babysim. Och snart måste lilla tjejen äta så hon orkar dyka idag:D Ska bli spännande. Hon blir nog ledsen dock.. 
 
Shit, känns som detta inlägget blir jätterörigt, men jag gör ungefär 100 saker samtidigt! Fb, sms, o hela köret!
 
Ja men vi hör sen då!:P
 

12 juli 2014

Planeringen har börjat så smått, och den närmsta familjen är underrättade.
Och, kyrkan är bokad för nästa sommar gifter vi oss:)
 
Inbjudningarna skickas dock inte ut förrän i höst, så håll utkik i brevlådan;D
 
Detta firar vi med en ny kategori: "Bröllopsplanering" !
 
 
 

Konfirmation

Idag ska vi på Tobias' brors konfirmation. På dopet var Eloise jättesnäll i kyrkan och sov mest, men nu ska vi sitta där en längre stund, får se vad hon säger:) Hon gillar ju när det händer grejer, så att sitta i mamma eller pappas knä blir kanske tråkigt;)
 
Igår var mamma och pappa här:) Vi åt kinamat, kollade på "Let's Dance" och åt godis. Såååå mätt var jag! De busade med Eloise, och hon var nöjd och jätteglad hela kvällen!
 
Jaaa och annars idag så har jag kört min ten weeks. Och min squats challange. Är på typ dag 26 och gjorde 225 squats. Det är inte så jobbigt, mest tråkigt nu. Men snart har jag klarat det:D Så stolt över mig själv att jag verkligen hållt det! Och Ten weeks får vi ju se, men hittills har jag imorgon kört 4 hela veckor utan att fuska, alltså tränat varje dag!:D Gutt gutt!
 
Meeeen. Vi hörs väl sen, over and out!

5 månader

Idag blir Eloise 5 månader! En månad kvar till ett halvår, så sjukt!
Det går så fort nu. När man var gravid så sniiiiiglade tiden fram, speciellt sista månaden;) Men i den här takten så tar hon väl snart studenten.
 
Vad kan hon nu då när hon är 5 månader?
Till exempel:
- Hon kan sitta själv i några sekunder/någon minut
- Hon kan stå mot soffryggen
- Hon har en favoritskallra som hon alltid håller i, tittar på den och skakar den, sen byter hon hand och skakar andra handen.
 
Det är ett par saker iallafall. Det är så roligt att se alla framsteg hon gör!:)
 
 
Och Tobias gör min dotter till en datanörd!

Prover

Idag på morgonen var jag på vårdcentralen för ytterligare blodprov. De ska tas varannan vecka nu för att hålla koll på mina värden. Vet ni det fula? Innan jag gick därifrån sa de att en faktura på 100kr skulle skickas hem till mig. Provet tog inte ens 1 minut och jag ska dit varannan vecka och vadå? Betala 100kr varje gång? Jag kanske låter snål nu, men va? Det finns bättre saker att göra för de pengarna! Tycker iallafall det är lustigt. Det är dyrt att vara sjuk minsann!

I onsdags var jag ju i Växjö och tog prov i halsen, får säkert en fin faktura därifrån med. Slösa pengar på skit<3


Tonårsbossen

Såg ni "Tonårsbossen" förra torsdagen?
Jag gjorde och tyckte det var ganska bra, så nu taggar jag för det ikväll!
 
Man vet ju själv hur man var när man bodde hemma... vill ha vill ha, kan du köpa det och det och det.
 
Man har lärt sig sedan man flyttade hemifrån;)
 

Vill ni se hur snygg Eloises farmor är?

 
Ganska svårt att tro att hon är farmor va? Och fyller 50 i sommar? Och har 6 barn?
 
Världens goaste, snällaste svärmor! Jag hoppas all skit löser sig snart!
 
Fråga till er: Hur hade ni gjort? Ena sonen anmälde skiten som hänt till tv-programmet "Stalkers" som senare ringde Marie och ville ha med hennes berättelse. Marie tvekar dock, kommer detta göra galningen ännu galnare?
Han hade förtjänat att bli konfronterad i tv, men jag förstår hennes tankegång också..

Träningsupdate

Ha!!
 
Körde en timme igen på crosstrainern:) För Eloise bara sov & sov, så jag passade på!
 
*Klappar mig på axeln*

Tooooorrsssss

Jag vet inte vad jag tänkte skriva egentligen.... Jag är såååå virrig! Blä!
Jag är godissugen, men vem kan äta godis med gott samvete nu? Jag är trött, men för rastlös för att ta en tupplur. Jag vet inte vad jag vill. det är en sån dag: Jag vet inte-dag.
Tror att jag ska ta ett pass på crosstrainern. Eller tror o tror, det ska jag, kör varannan dag ju. Körde en timme i tisdags, men idag blir det nog bara 45 minuter. Måste till Apoteket sen, men jag har inte kommit ur myskläderna. 
Oh well. Det löser väl sig förhoppningsvis.
 
Jag sitter också och filar på nästa veckas matschema.. Snälla, kan inte ni komma med förslag på god och gärna billig mat då vi försöker spara en massa pengar till roligheter. TIIIIIIIPS!!! Måste innehålla kött då min sambo inte tycker det är mat om det inte är kött i.
 
Appropå att spara pengar. Jag har blivit asduktig på det. Shoppar inte lika mycket, så denna månaden har jag en bra slant som hamnar i sparandet. En klapp på axeln till mig.
 
I brist på annat så får ni en fin bild på mig och Eloisen som matchade igår<3
 
 
P.S! detta inlägg skulle publicerats kl 13, glömmde trycka publicera... sa ju att jag var virrig!
 
 

Vad som hänt senaste tiden

Nu lät rubriken jätteallvarlig, men ni kan vara lugna:P Tänkte bara förklara lite vad som hänt som gjort mig lite frånvarande här.
 
Först och främst så har jag fått struma. Jippi. Hypotereos kallas det med. Vad har detta gjort? Jag har en böld på halsen= svullen sköldkörtel, jag är svintrött hela tiden trots att jag får sova hela nätterna, jag är grinig och på bitch-humör ofta och virrig.
Det finns 2 olika sorters struma, hypotereos som jag fått och hypertereros. HYPO gör att kroppen går på lågvarv och ämnesomsättningen arbetar sakta................SUGER eftersom det ofta (alltid?) innebär viktuppgång!!! Hyper är tvärtom och betyder att man går ner i vikt. Suck. Vikt är såååå tabu för mig, jag vill inte gå upp i vikt av att äta ett äpple liksom???
MEN! Jag har tur för jag slipper medicin eftersom mina värden ligegr precis på gränsen. Så hittills har jag faktiskt gått ner 1 kg till och med. Däremot måste man hålla koll på mina värden nu, vilket innebär blodprov för mig varannan vecka. Och idag var jag i Växjö och tog prover i själva sköldkörteln. resultatet på det får jag senare i veckan.
För min del verkar struman ha kommit i samband med att jag fick barn, vilket är jättevanligt. Och då går det oftast över av sig själv, så det tycker jag ni alla ska hålla tummarna för. Får man struma av andra orsaker som min mamma och svärmor, ja då får man snällt leva med struma resten av livet. Så är det.
Så.. detta har gjort mig lite ledsen den senaste tiden.
 
En annan grej som hänt.. Jag har berättat om min svärmors galna ex? Han har ballat ur fullständigt. Min svärmor hittade och blev kär i en ny man, vilket är helt naturligt eftersom hon faktiskt dumpade aset för längesedan.
Hon var iallafall så glad med denna nya man. Det lyste om henne. Aset (exet) får reda på detta och sjukar sjuka, vidriga sms, ringer och hotar henne till döds, kallar henne hora, ja, säg något han inte har gjort. För ca 3 veckor sedan vandaliserade han hennes bil, skar upp däcken och repade lacken. Hela bilen är skrot nu. På något sätt får han tag på den nya mannens nr och börjar skicka vidriga sms till honom med. Och jag fick läsa dem, helt SJUKA sms. Jag mådde illa av att läsa dem.
Svärmor och hennes ex arbetar dessutom på samma jobb, och där psykar han henne totalt genom att stirra, följa efter osv. En dag bröt hon ihop på jobbet. Vi alla (alla på hennes jobb med) hoppas att cheferna snart tar tummen ur röven och sparkar honom!
Sen höll han sig relativt lugn en hel vecka (wow). Ska tilläggas att min svärmor har anmält allt dethär, men polisen gör ingenting, mordhot är inget brott, suck. Iallafall så ringde exet i fredagsnatt till Marie (svärmor då) och total mordhotade henne! Hennes 14-årige son fick höra hela samtalet. Polisen tillkallades och sa sen till marie att de skulle ta in honom på förhör. Marie blir lättad och säger: "Då kanske han äntligen kan hamna bakom galler.." och polisen svarar "Nej, det kommer han inte göra, blablabla." WHAT? 
Marie får ett till sms samma natt. Av sin nya kille. Där står det att exet har ringt honom 10-15 gånger och även mordhotat honom, och sålänge det håller på såhär kan han inte träffa henne! Visst förstår jag det på ett sett, men Marie behövde honom just nu. Jag och Tobias åkte dit i lördags och hon var inte samma glada Marie som hon brukar..
Tänk er vad hon får stå ut med. Hot nästan varenda dag. Psykisk terror. Han kör ofta förbi hennes hus med. Nästan varje gång vi varit där och hälsat på. Han ringer till barnen, till och med barnens pappa och terroriserar allihopa. Ena sonen på 12 år mår dåligt och går hos skolkurator för att han är såklart rädd att något ska hända hans mamma. En sover med kniv under madrassen. Han har en gång bara gått rätt in i huset och tagit möbler (visst var det hans möbler, men man går inte in i ett låst hus, för ja, han hade behållt en nyckel) Låsets har bytts nu iallafall.
Hon kan inte träffa en ny, för han förstör allt. Hon lever med detta varenda dag, men polisen gör inget. Ska man behöva leva så? Jag är så ledsen för att hon mår så dåligt över detta.
 
 
Funderar seriöst på att kopiera denna delen av inläget om den här galningen och sprida på facebook. Tror ni man kan få någon att hjälpa min svärmor då? :(

Jaha?

Jo, jag säger det igen; jag ska bli bättre på det här;) Ska även öppna upp mig lite senare om vad som pågått senaste tiden. Men det tar vi som sagt senare!
 
Igår fick Eloise 5 månadersvaccin. Hon var såååå duktig! Sa inte ett ljud på första sprutan, satt och flinade med nappen i munnen. Andra var lite värre, där blev hon lite ledsen, men det gick över ganska snabbt när jag tröstade henne.
Hon väger nu 7485 g och är 63,5 cm lång. Följer kurvan perfekt! Men tänk att hon väger över 7 kg nu...det går verkligen fort.
Hon fick ingen reakton på sprutan förutom pyttelite feber, men hon var precis som vanligt, glad, pigg och pratglad.
Och hon sover nu, har ännu inte vaknat för morgonen. Och då är det ju typiskt att jag vaknat innan och sitter här suck;) Så är det alltid, vill tvunget sova vidare när hon vaknar först, och vaknar tidigt och kan inte somna om när hon sover länge.
 
Från babysimmet i måndags <3 Så populärt!

Fredag once again!

Fredagen kom snabbt denna veckan tycker jag!
Och jag har firat med att vara genomförkyld! Hade feber i onsdags, gick dock över tills igår, men fortfarande jättehängig, ont i halsen och nyser som en galning. Och det tråkiga är att vi missade babymassagen idag! GRR!:( Bara en gång kvar sen:'( Vill träffa de trevliga mammorna där igen, känns som om man hamnar asmycket utanför när man missat en gång;)
 
Jaja, sitter här med min mango-banansmoothie och kikar runt lite vid datorn,, Lilla ängeln sover så sött och kommer nog inte vakna på 2 timmar om hon följer sitt normala schema;)
Så, ikväll får man väl vara hemma och hela. Litegrann. Gåstolen har kommit så jag hoppas att Tobias vill hämta ut den.. Det är ju såååå jobbigt xD
 

Akta Graco Discovery Walker Sleeping Beauty

Igår så beställde vi äntligen en gåstol till vår dotter.

Det är jag som varit kräsen;) Den måste passa min smak, haha! Eftersom Eloise inte kan säga vad hon vill ha:P Jag hittade en, som såklart hade utgått från sortimentet så..blä! Men till slut hitatde jag en jättefin, och då kommer man ju till nästa fråga; Är den bra? Är den säker?
 
Jag läste lite recensioner om den, och jag läste bara gott om den. Så nu väntar vi på ett stort paket:) Och hoppas den blir populär. I huset senare blir det nog kanon då det är mycket mer öppna ytor där:) Längtar!
 
Denna blev det;
 
Så Nöjd!

Tobias tyckte också den var jättefin, men han är lite sån...Tänk om nästa barn blir en pojke? Och jag kontrar med; Det kan bli en tjej till faktiskt;) Men sen kollade vi runt lite.. Han tyckte själv de mer neutrala var tråkiga..mest svarta tyckte jag.
Iallafall så har vi en tjej nu och hon får rosa:)

Sängbord på fynd

Har nog nämnt här innan att vi fått en ny säng? Eller ja, köpt;P
En riktig värstingsäng, en sådan där kontinentalsäng, stor och rejäl och superskön. Undrar varför jag inte tagit kort på den??
 
Iallafall så har vi behövt nya sängbord till den, som vi inte tänkt köpa förräns vi flyttat. Men! Har ni hört att det nya IKEA-fyndet öppnat här i Älmhult? Det är störst i Sverige, en alldeles egen byggnad och saker från IKEA:or runt om i Sverige skickas hit.
Vi hittade ett par jättefina sängbord som heter Birkeland och de var nedsatta 75%. Hade kostat 899:-, nu 249:-. Ja, vi slog ju till. Men vi ska inte packa upp dem förrän vi flyttat, det är ju helt onödigt;)
 
 
Köpte även nya förvaringslådor till Eloise som kostade 19:-/st:) Dedär tyglådorna Dröna:) Rosa såklart;)
 
 

Ärtpuré

Eloise har testat ärtpuré!
 
 
 
 
Och.. Hon verkade minsann gilla det:) Gapade efter skeden;) Hon har accepterat det mesta förutom morot. Jag ska i veckan testa på majs, men jag har hört att de kan bli hårda i magen så jag är lite nervös;) Ska även testa broccoli och blomkål inom en snar framtid med. Sen ska jag köpa burpuréer i affären som hon ska testa. Flr jag ska variera hemmagjort med köpt. Så hon inte blir överkänslig mot något som kan finnas i köpt. Så ser jag det lite; ju mer man daltar med dem, desto fler allergier kan det bli. Och ju mer man håller dem borta från folk, desto sämre immunförsvar får dem.
Vi var ute i julruschen med Eloise när hon inte ens var en månad. Hon har haft feber en enda gång och det var förra månaden, och febern gick över på en dag utan att jag behövde ge alvedon. Så nojja inte för mycket! ;)

April & vår

Nu är det april och idag har väl varit ett riktigt vårväder?
Jag drog med sambon och dottern ut på en solig barnvagnspromenad och vi gick en bra runda! Solisarna var på och ett tag var till och med jackan uppknäppt. Härligt. Det betyder att det snart är sommar och då flyttat ju vi till vårt fina hus:)