Scrapbooking!

Då var visst klockan snart 16 och min kära sambo kommer snart hem!
Lillan sover sitt eftermiddagspass och jag har satt igång lite med hennes fotoalbum! Köpte ett svart sccrapbook-album för att kunna skriva under varje bild:) Har inte kommit så långt, men jag väntar tills efter dopet så jag har några bilder därifrån. Har så sjukt mycket bilder på henne! Blir lätt så när man bara tar fram Iphonen och knäpper hur många bilder som helst:)
 
 
Ska göra ett gravid-album med alla magbilder också. Är SÅ glad att jag tog magbild varje vecka från när jag fick reda på det fram tills 4 dagar innan hon föddes! Fastän det inte hände så mycket med magen ibörjan;) Roligt minne iallafall<3 Jag hade egentligen tänkt knäppa en sista bild på magen dagen hon skulle födas, meeeeeeeen....det gick ju lite snabbare än tänkt;)
 
Men shit, kolla översta bilden i högen... från BB. Pyjamas i stl 50 som var för STOR! Nu börjar stl 56 bli alldeles för litet... Nej, usch, jag grinar snart för tiden går så snabbt.. PAUS!!

Snart helg igen!

Godmorgon Torsdag!:)

Lite dragigt där ute eller? Haha! Vaknade imorse av att det riktigt gnäääällde i fönstrena:P Jaja, strax därefter vaknade Eloise med. Upp & mata och hela morgonfaderullan man gör, och nu ligger hon på en filt på golvet och studerar noga sina leksaker.
Jag har varit inne och pillat på Försäkringskassan. Ansöker om fp en eller två månader i stöten för att dels ha koll, och dels för att om nått skulle hända kunna ta ut mer dagar eller mindre dagar och därmed få mer eller mindre pengar.
 
Ringde till jobbet med för att höra om jag kunde gå in och jobba en helg i månaden snart. Så det blir i mars eller april. Skitbra så att Tobias och lillan får lite egentid den helgen:P 
Skönt att jobba lite igen, ingen ro alls att sitta hemma! Jag förstår inte hur man till o med kan ha ro att gå hem på gp typ 2-3 månader innan bf:P Om man nu inte har någon komplikation som gör att man inte får jobba, såklart:P Mitt jobb är ju väldigt tungt som höggravid, men hade lätt orkat jobba fram tills vattnet gick, haha;) Fast mot slutet fick jag nästan skäll av min bm att jag fortfarande jobbade, dels att det var tungt och dels att mitt jobb ligger 13 mil från Växjö förlossning;)
Jaja, summan av kardemumman, man ska inte låtstats att man är handikappad bara för man är gravid:) Tycker jag:P
 
Nu blir det bus med min fina dotter!:)
Bäst att kolla in allt noooooga!
 
<3
 

Mitt i veckan!

Godmorgon!

Vår dag började kl 7 då kattskrället fick fjabbaryck och väckte Eloise. Här är det inte bebisen som gör att man vaknar om natten, nej det är katten! Suck, det funkar snart inte längre, Vincent har blivit en helt annan katt nu senaste tiden.. Han är ju världens snällaste och gosigaste, och innan var han vårt centrum. Men så är det inte nu, och han känner nog det.. Hoppas det blir bättre!
 
Iallafall så testade vi ny läggningsrutin igår. Eftersom hon sover såpass länge om natten så istället för att lägga henne när vi ska gå och lägga oss, så fick hon lägga sig vid kl 9. Hon somnade vid halv tio, men shit vad ovant det var att vara uppe när hon sov för natten! Jag vågade knappt yppa ett ljud! Fastän man pratar och väsnas som vanligt när hon sover på dagen så blir man förskiktig:P
 
Men ja, det funkade, hon sov ju till 7 som sagt. Undrar hur länge hon sovit om katten inte väsnats.
Nog snackat nu. Jag sitter här med en kopp varm plopp-choklad. Gott gott! Och snart ska disken tas hand om!
 
 

Allmänt babbel

Tjabbatjabba.

Sitter och gluttar på "Svenska Hollywoodfruar" denna tisdagskväll. Eloise sover för natten, så jag sitter här med cola och myyyyyser. Tobias spelar data, den nörden;)
Idag har jag och Eloise umgåtts med Lina. Vi käkade på IKEA och sen åkte vid till Willys för att köpa grejer till smörgåstårtorna vi ska göra till dopet. Myyyyyy, vi köpte nog upp hela deras Hönö-kake-lager;) Nu ska här minsann bli goda tårtor!
Annars appropå dopet så kommer prästen och besöker oss imorgon för att prata om hur allt kommer gå till. Spännande! Pappa tyckte jag skulle bjuda prästen på whiskey, men jag vet inte det, haha;)
 
Och annars om Ellan-bellan då? Hon är, enligt alla jag frågat, i ett utvecklingssprång som kommer runt 12 veckor, och hon är ju 11 veckor och 2 dagar imorgon. Hon är gnällig, vill bli underhållen, absolut inte liga själv i babygymmet, nej, mamma måste vara där och grimasera:P Under 2 dagar har hon varit såhär, så jag hoppas det är över till dopet på söndag;D
Men vi brukar bli sams igen ganska snabbt:)
 
<3<3

Oh my applepie!

Ni vet att man har personer man stör sig sjukt mycket på?
Jag har ett par sådana:P
 
Men det får man va? Stör mig så sjuuuuukt på nån viss, men på ett bra sätt så att jag bara kan skratta åt den person som är bäst på ALLT:P Kan allting typ;)
 
Jo visst, lilla gumman..:P

Middag n 3 lite sent

Godmorgon folket!

Kom på att jag glömt recensera den sista middagen i Lina's matkasse; Kalkonstek med honungsrostade rotfrukter och basilikasås. Trodde det skulle vara jättesvårt att laga, men nej:) Gick ganska smidigt ändå. Och det var såååååå gott! Såsen var helt underbar! Den kommer göras till andra middagar med:)
 
 
Summa summarum är att vi tyckte Lina's matkasse var en hit. Spännande eftersom det var sådana annorlunda maträtter man inte tänkt på att laga annars.
Vi ska ha den en vecka till, sen får vi se hur vi gör. Vi hade ju kanske tänkt testa Ica's matkasse med. Sen ska jag räkna lite på hur det blir om man tar matkasse 2 gånger i månaden. Om man tjänar på det, om det blir detsamma, eller om det blir mycket dyrare. Woop woop!

Monday,

Ny vecka än en gång.

Denna veckan började med att Eloise sov till 8.20! Hon somnade lite i elva igårkväll, så jag blev lite chockad när jag vaknade vid halv 8 och hon hade inte gjort ett ljud från sig:) Hon sover riktigt bra om nätterna:) *peppar peppar*.
Men sen efter maten så har väl inte morgonen varit så jättepoppis.. Hon var väldigt ledsen en stund och gick inte att trösta. Det börjar med lite gnäll, sen blir hon fly-förbannad! Tobias säger att det är Carlsson-humöret;) Iallafall så skrek hon otröstligt i en halvtimme, vilket aldrig hänt innan, usch, det gör ont i mamma-hjärtat..
Men sen så lyckades jag vagga henne till sömns och nu sover hon efter sin tuffa morgon. Lilla snuttan då.
 
Och jag har nappar och flaskor på kokning nu, ska diska senare och till sist träna lite innan jag gör mig iordning och innan mitt lilla hjärta vaknar.
Ha en faaaaabulous måndag, allesammans!
 
Storkok! :)

Shopping

Shoppingen igår blev 2 tröjor+smink till mamman, och 2 st pyjamaser till bebis:)
Och den 27:e februari kommer det hem en helt ny säng till mamman & pappan med nya täcken, kuddar, lakan, bäddset, ja allt!
Tummen upp på det!


Söndag

Hejhej!
Söndag idag och det har vi firat med att städa. Damma, dammsuga och torka golv. Tobias dammsög, hör och häpna;) jag dammade och torka golven, Eloise tittade på och katten sprang över de nytorkade golven, suck;)

Strax kommer mamma & pappa, och jag hörde rykten om att de skulle köpa med semlor... Mumma! Eloise förbereder sig med ett pass i sitt babygym, fast just nu verkar det inte vara jättepoppis.. Får väl gå och roa henne lite då:)


Mot Växjö

Sitter i bilen påväg till Växjö nu:) ska bli kul att komma iväg lite. Eloise sitter bredvid mig i bilbarnstolen och tittar. Hon somnar nog snart, det gör hon alltid i bilen:)
Få se om jag hittar något fint idag.. Kanske på Gina eftersom jag fortfarande har presentkort därifrån.
Men det jag tänker mest på är var vi ska äta. Mat är ju en favorit, haha;)


Gladiatorerna

Fredagsmys och Gladiatorerna:) vi äter grönsaker och dippa gjord på kesella. Nyttigt var det här! Hela familjen utom katten är nyduschade också. Eloise la en riktig bajsexplotion innan idag.. Som läckte igenom;) sånt händer:P Tobias som redan var i duschen fick duscha med henne och det gillade hon.

Nu är minsann pausen strax slut så jag ska väl fortsätta smaska i mig.
God fredag allihopa!


Fredag

Idag tog vi sovmorgon till kl kvart i 10:) det behövde jag! Jag vaknade av mig själv och låg och drog mig tills jag hörde henne jollra i sin säng. Efter hon blivit matad så var hon inte helt nöjd, lilla damen.. Hon var inte mer hungrig eller så och skrek inte, men lite gnällig. Hon har varit smågnällig 2 kvällar i rad, dreglat som niagarafallen och tuggar på nappar, händer fingrar.. Så vi misstänker tänder på G:) jag var tidig med tänder, fick första innan jag var 3 månader så hon kanske tar efter mamsen där.
Hon somnade i min famn sen iallafall och vilar lite nu:) imorgon ska vi till Växjö så Tobias kan köpa en ny säng! Han får sina idéer;)

När fick era bebisar första tanden??:)


Ring-tips

Idag så fick jag hem jättefina ringar som jag beställt från H&M.. Men det värsta med fejk-ringar är ju såklart det fula, blå märket man får på fingret efter att ha använt dem ett tag.

Men jag har världens tips!
Jag målar alltid med genomskinligt nagellack i insidan av ringen. Syns inget och man får inga märken:)
Kanon eller vad?;)


Bebis i knät

Idag så har jag, Lina & Eloise varit ute typ hela dagen. Vi lunchade på Ikea och där handlade jag lite dekorationer till dopet. Kommer nog bli asbra:)
Sen var vi på Lindex och jag hittade en tunn fin mössa på rean till Eloise som nog kommer passa bra i vår. Från Missoni-kollektionen, asfin.
Och imorse fick jag ringa försäkringskassan efter som det inte stod något på mina sidor om utbetalning av mammapenning.. Tur att jag ringde, för de hade gjort något fel! Suck alltså.. Så jag får pengar på måndag istället för imorgon, haha typ. Bäst att hålla koll varje månad när man ska förlita sig på dem..


Mobilblogg

Testar nya appen som gör det mycket enklare att blogga från mobilen. Det andra funkade ju inte redigt som jag ville.. Smidigt blev det nu iallafall, woop woop!


Cappucino

Idag vaknade Eloise 6.30. Hon somnade vid kl 23 igår. Hon har fått mat nu och somnat om, men jag är vaken.
Varför gör jag så?:P Vaknar hon efter kl 6 så stannar jag alltid uppe fastän hon ALLTID somnar om. Då är det typ morgon tänker jag.
Jaja, jag har ju ändå sovit nästan 7 timmar, och jag tycker bättre om att vara uppe och få saker gjort. Sova har aldrig riktigt varit min grej, är det inte lustigt?
Har gjort mig en cappucino som jag smuttar på nu. Då håller man ju sig ändå vaken, right? Och dagen annars? Lina är ledig så det blir kanske att hitta på något:) Det är ju öppna förskolan med.. Har inte varit där än, så sjukt dålig är jag... Jag tycker sånt är jättepinsamt när man inte känner någon..jobbigt!
 
 
Tjusigt! Eller nått..

Middag nr 2

Såja.

Då lagade vi den medelsvåra middagen; Rådjursgryta och palsternacksmos med rårörda lingon. Jättegott! Kul med lite annorlunda grejer, jag menar, jag och Tobias har aldrig tänkt på att köpa rådjursfärs;) Det är ju fint och magert kött. Palsternacksmoset var också riktigt gott, likaså de rårörda lingonen.
Tyckte faktiskt att detta nästan var enklare att göra än middagen igår. Igår var det så mycket som skulle göras samtidigt typ:)
 
 
Då gör vi tredje och sista middagen på fredag. Den svåra middagen, hjälp;)
 
Nu ska Eloise matas, sen ska här sovas, japp!
Godnatt!

Nackastark

Under ett par dagar nu så håller Eloise uppe sitt huvud mycket och länge:) Hon ligger på mage och tittar omkring och när hon tycker det blir tråkigt så lutar hon sig åt ena sidan så hon hamnar på rygg. Min duktiga tjej.
Gjorde 2 st jättebra filmer, men jag vet inte hur man får upp dem på bloggen? Ni får gärna förklara hur man gör:)
 
Tills dess får ni nöja er med bilder:
 
Inte konstigt BVC-sköterskan blev imponerad av henne:) (Varning för skrytig mamma;)

Babbel

Godmorgon!

Relativt pigg sitter jag här och klunkar i mig cappucino. Så man blir ännu piggare;) 
Vi vaknade kl 7 idag, uderbart! Då somnade Eloise 23.30 igår! Sådan lyx! Hon har ätit nu och somnat igen, men jag är piggelin:) Däremot har vi en katt som har börjat jama sönder kl 4.00 på natten.. Knappt trött på den katten nu, såhär har han aldrig gjort innan! Irriterande..
Idag har vi inga speciella planer.. Jag ska städa här, sen får jag se om jag hinner träna:) Igårkväll han jag med 47 minuter på crosstrainern med. Hoppas detta håller i sig nu!
 
Mer? Maja, bästa Maja fyller år idag, den gamla tanten:) Grattis till dig<3<3 
Nu ska jag gräva och se om jag hittar en tjusig bild på dig. Ett ögonblick..
 
Shit, detta är 3 år sedan!! Vi är gamla...Kommer du ihåg? det var när grabbarna hade mega-istappar i sin whiskey..;)

Maträtt nr 1

Färska pasta med tomat/pestosås, vitlöksrostad paprika, toppat med mozzarella.

Detta var den lätta maträtten. Tyckte ändå det var lite svårt, men det var nog för att det kändes som om man skulle göra 100 greher samtidigt som man läste receptet;)
Men det blev jättebra och riktigt, riktigt gott! MUMS!
 
 
Mätta & glada så kollar hela familjen på Hollywoodfruar nu:)
Godkväll!
 

Dagen

Inne från kylan så att säga.

Kan det sluta vara så kallt, haha? Och snön får gärna försvinna!
Var ju och gick i byn med Lina. Jonna var tvungen att jobba. Vi lunchade och kollade lite i affärer. Byxorna jag ville ha hade inte kommit in på Lindex (Älmhult är ju efter på allt, så det förvånar mig inte;) men det var kanske tur, för sen hittade jag ett par snyggare byxor på Trend House som till och med var 200:- billigare! Trevligt där. Var inom Kappahl och köpte en dreglis och en tunn mössa till Eloise som hon kan ha när våren börjar komma.
 
En fråga; nu när det snart blir vår, hur ska man egentligen klä bebisen utomhus då? Jag menar när det fortfarande är lite kallt? Tjock-overallen hon har nu blir ju alldeles för varm. Om man typ har en filt i vagnen, vad är klädkoden då?:))
 
Hemma nu iallafall, matat bebis och nu sprattlar hon i babygymmet och jag ska nog busa lite med henne där:)
 
Dagens inköp+lunch. Bebisen är inte köpt, henne gjorde jag själv...med hjälp av Tobias xD
 

XO

Wii Fit & smoothie

Så det blev lite träning ändå.

Eloise somnade igen, så jag satte igång mitt Wii Fit. Har inte varit på det sen mars förra året då jag fick reda på att Eloise växte i min mage. 
Så gött! Körde lite mer än 30 minuter olika styrkeövningar och lite yogaövningar. Utmanade min PT på plankan... och förlorade:( Jag klarade 173 sekunder, sen darrade mina armar så mycket att jag hamnade utanför det gula fält man ska hålla sig inom. 
Men jag kom ändå 2:a på topplistan:) Hade klarat 180 sekunder förra gången, och det är då PT:n ger upp, så jätteilla pinkat var det ju inte.
Sen körde jag Hula-hoop. Blev inspirerad av Lina:) fast hon har en riktig tränings-rockring, jag får rocka i luften på plattan, men bättre än inget;)
 
Och jag måste ju tipsa om denna goda smoothie:
 
 
Den är sjukt god! Har halsat ett mega-glas precis, haha! Men snaaaap! Nu måste jag klä mig!!!

Tisdag morgon på Prinsgatan

 
Ja, Eloise vaknade halv 8 idag. Väldigt okej för min del om man säger så:D Matade lilla busungen, och ni ser ju på bilden hur det kan se ut. Mjölkskägg! Och då var detta bara ett litet mjölkskägg;)
Jag har hällt i mig en cappucino och känner mig pigg för dagen. Eloise sitter nu i gungan och skrattar åt mobilen som hänger ovanför, haha. Ska busa lite med henne och se om jag är lika rolig annars får jag väl träna lite ifall jag inte duger lika bra;)
 
Planen för idag är att gå en sväng i Älmhult med Lina och Jonna och såklart Ellan-bellan i vagnen. Ska köpa ett par ursnygga byxor på Lindex, jappjapp!
Dumma vågen visar exakt samma som för en vecka sedan... suck på det! Får skylla mig själv så mycket godis och bakverk det blev förra veckan. Nu testar vi igen... jag SKA äta nyttigare!
 
Wish me luck!

Lina's matkasse

Och så plingade det på dörren:)

Det kom ett bud och gav oss 2 kassar, en med torrvaror och en med kyl-och frysvaror. Det kändes lite smått som julafton när vi packade upp dem. Vi var väldigt positiva när vi såg innehållet, det såg ut att vara väldigt bra och fräscha varor. Så fick vi ju med en liten blankett med recept på de 3 middagar vi fått.
 
Första middagen gör vi imorgonkväll. Rätetrna vi fick varor till är:
  • Färsk pasta med vitlöksrostad paprika och mozzarella
  • Rådjursgryta med syltlök, rårörda lingon och palsternacksmos
  • Kalkonstek med basilikasås och honungsbakade rotfrukter

Låter helt okej va?:) Ska bli spännande att smaka!
 

Dagen so far

Om 45 minuter kommer pappan i huset hem:)

Och jag har hunnit med en del idag. Eloise vaknade sen vid halv 11 typ, åt och somnade igen...och sover fortfarande! Nu borde hon vara hungrig snart.
Men åh vad glad jag blir varje morgon när jag hör henne jollra och kommer fram till hennes säng!
Världens finaste!

Och så har jag ju hunnit tvätta, koka nappar och flaskor och städa iordning. Det är bara jag som inte är iordning;) Mjukisbyxor och håret i slarvig tofs. There's some hot mama going on here;)
 
Och som ni ser försökte jag mig på att fixa en header själv.. Gjorde ett fint kollage, men det gick inte ladda upp, så det blev en liten bild:P Önskar ibland att jag vore en datanörd och kunde fixa bilder och bloggdesigner lätt som en plätt! 
Och nu ligger hon och tittar på mig! vaken bebis! Dags att goooooosa!
 

Tyyypiskt mig, haha!

Ja, meningen var att jag skulle beställa ett påslakanset till Eloise på H&M:s hemsida.. Tog lite bra-att-grejer till mig, ett paket svarta hårnållar och hårsnoddar.
Ni tror inte att jag bara beställer det?? Och glömmer påslakansetet?:P Jag sitter nu och funderar över att bita i det sura äpplet och beställa en gång till, alltså lite fraktkostnad till, elelr jag kanske ska avvakta och försöka komma på om det är något annat viktigt jag eller Eloise behöver, haha!
 
Så kan det gå när man är en virrpanna;)

Måndag 21 januari

Godmorgon!

Pigg var man här:) Upp och studsa ur sängen, jappjapp, så himla skönt när man vaknar av sig själv. Då är man pigg! Mitt lilla hjärta sover fortfarande. Hon somnade kvart i tolv igår, ville äta vid halv 6, och somnade igen och har sovit sen dess.
Jag har varit uppe och tränat:) Lite styrka och dylikt:
 
-140 sit-ups
-Plankan 2.10 minuter
-4x ben-och rumpövningar
-30 armhävningar
 
Hade tänkt vara lite på mitt Wii fit, men ville inte starta upp det eftersom jag inte visste när lillenbillen skulle vakna.. Men ja, nu vet jag ju att jag hunnit;) Kanske kör igång det ikväll? När Tobias kan ta Eloise ifall hon vill oss något.
Har även ätit frukost (hunnit med en del visst), och den blev så där irriterande nyttig. Keso, ett kokt ägg och fusk-smoothie. (Fusk-smoothie= smoothie köpt färdig i affär, men de är ju sååååå goda! Och det ska ju vara 100% frukt så..;)
 
 
Idag mellan 17-22 får vi även vår första leverans av "Lina's Matkasse". Ska bli riktigt roligt, spännande och allt detdär att se vad det är för mat och hur det smakar. Och det är ju bra och nyttig mat= bra för mig som försöker bli nyttig;)
Ska recensera alla rätter sen:) Dock gör vi första rätten imorgon eftersom vi inte vet när leveransen kommer. Tänker inte stå och laga mat kl 21 ikväll ifall den kommer så sent;) Så ikväll kör jag på en enkel kycklinggryta så jag slipper köpa hem en massa grejer.
 
Nu får väl jag gå och koka nappar och flaskor, för den här lilla damen verkar ju inte vilja vakna än:)
 
XO
 
 
 

Träning en söndag

Pust & stånk!

Har precis tränat klart för idag! Bra träningskväll må jag säga! 
 
x 62 minuter crosstrainer
x 2.10 minuter plankan
x 140 sit-ups (olika sorters sit-ups då)

Och stretch på det! Och kunde snön smälta bort så hade det kunna bli en PW med vagnen imorgon. Meeeeen...det ska vara minusgrader hela veckan, suck på det liksom?
Mjapp, ska premiära med poweryoga imorgon när Eloise tar sin förmiddagslur. Kommer nog vara riktigt ovig om man jämför med pre-pregnancy.. Men det är ju bara att öva upp igen! 
Beach 2013, eller vad är det man säger??
 
Och damer och herrar (mest damer??) såhär ser man ut direkt efter man klivit av crosstrainern efter att ha stått där och stampat i 62 minuter;)

Nu; MAT!
 

Nytt #körpåförfullt

Då blev det såhär istället.
Ny blogg, ny start. Kommer har kvar min gamla såklart, där finns det så många minnen. Från en 19-årig nybakad student till enn 22-årig nybliven mamma. Så det är säkert roligt att gå tillbaka att läsa när man vill vara nostalgisk.
 
Detta första inlägget är helt onödigt. Vill bara säga: Här är jag!
 
Nyår 2012/2013

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.