Recept; Varm Smörgåstårta! :)
För en hel, rund tårta av Hönökakor:
6 halvor hönökaka
4 pkt bacon
1 purjolök
200 g Philadelphia vitlök/örter
5 dl créme fraiche
Salt o peppar
Citronpeppar
oregano
ca 5 tomater
Riven ost
Hacka purjo och dela bacon och stek en liten stund i stekpanna. Låt rinna av och svalna lite. Blanda bacon/purjo med créme fraiche och kryddor (ta det lugnt med saltet iom baconen). Lägg ut 2 höbökakor så det blir en rund form. Bre på philadelphia. Ett tunt lager, men ändå så det täcks. Bre över hälften av bacon/fraiche-blandningen. Lägg på 2 nya hönökakor. Bre på mer philadelphia. Bre ut andra halvan av bacon/fraiche-blandningen. på med de 2 sista hönö. Bre på Philadelphia. Dekorera med skivade tomater och strö över rikligt med riven ost. In i mitten av ugnen på 200 grader i 15-17 minuter. SÅ gott!
6 halvor hönökaka
4 pkt bacon
1 purjolök
200 g Philadelphia vitlök/örter
5 dl créme fraiche
Salt o peppar
Citronpeppar
oregano
ca 5 tomater
Riven ost
Hacka purjo och dela bacon och stek en liten stund i stekpanna. Låt rinna av och svalna lite. Blanda bacon/purjo med créme fraiche och kryddor (ta det lugnt med saltet iom baconen). Lägg ut 2 höbökakor så det blir en rund form. Bre på philadelphia. Ett tunt lager, men ändå så det täcks. Bre över hälften av bacon/fraiche-blandningen. Lägg på 2 nya hönökakor. Bre på mer philadelphia. Bre ut andra halvan av bacon/fraiche-blandningen. på med de 2 sista hönö. Bre på Philadelphia. Dekorera med skivade tomater och strö över rikligt med riven ost. In i mitten av ugnen på 200 grader i 15-17 minuter. SÅ gott!
Kommentarer
Trackback